Aldi zet shuttlebus in voor klanten van concurrenten

LONDEN - Aldi brengt klanten in het Verenigd Koninkrijk naar zijn eigen supermarkten vanuit de parkeerplaatsen van concurrerende supermarktketens. Aldi kwam met de stunt nadat het werd uitgeroepen tot “goedkoopste supermarkt van het land”.

In Aylesbury, een stadje tussen Londen en Oxford, dook vorige week een bijzondere dubbeldekbus op: een bus met een groot logo van Aldi. Bij de supermarkten van Tesco, Sainsbury’s en ASDA had Aldi heuse bushaltes gemaakt voor klanten, met als bestemming: “de goedkoopste supermarkt in de buurt”. De bussen stonden er klaar om klanten gratis naar de dichtstbijzijnde Aldi te brengen.

Met de stunt vierde Aldi dat de keten voor het tweede jaar op rij verkozen is tot Goedkoopste Supermarkt van het Jaar. Consumentenorganisatie Which? berekende dat Aldi voor 30,99 pond goedkoper was dan de duurste supermarkt, Waitrose, en 11,79 pond goedkoper dan marktleider Tesco.

“We zijn zo trots dat we voor het tweede achtereenvolgende jaar zijn uitgeroepen tot de goedkoopste supermarkt van het Verenigd Koninkrijk. We wilden het goede nieuws met klanten delen en wat is een betere manier dan klanten een gratis ritje te geven om zelf de laagste prijzen te komen ervaren”, aldus inkoopdirecteur Julie Ashfield van Aldi UK.





Laatste nieuws