Kerry Group verkoopt divisie zoetstoffen aan IRCA

TILBURG - De Ierse Kerry Group verkoopt de divisie voor zoetstoffen aan de Italiaanse producent van chocola-, ijs- en bakkerijproducten IRCA. Tot de bedrijfsonderdelen die Kerry Group verkoopt hoort ook een fabriek in Tilburg waar 60 mensen werkzaam zijn. De overnamesom bedraagt 500 miljoen euro, waarbij Kerry Group direct 350 miljoen euro ontvangt en voor de overige 150 miljoen een lening wordt verstrekt aan IRCA.

De Kerry Group realiseerde met de zoetstoffendivisie die wordt verkocht in 2022 een omzet van circa 405 miljoen euro en kwam daarbij tot een bedrijfsresultaat EBITDA van 41 miljoen euro.

De divisie levert aan bedrijven die bakkerij- en graanproducten, snoep, zuivel en ijs produceren in Europa en de Verenigde Staten. Naast de fabriek in Nederland beschikt de divisie over locaties in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk.

Voor het Italiaanse bedrijf is dit de derde grote acquisitie nadat het Italiaanse bedrijf zelf werd overgenomen door investeringsmaatschappij Advent International.





Laatste nieuws