FrieslandCampina Ingredients gaat samenwerken met Triplebar Bio

AMERSFOORT - FrieslandCampina Ingredients is een strategisch partnerschap aangegaan met het gespecialiseerde biotechnologiebedrijf Triplebar Bio Inc. voor de ontwikkeling en opschaling van de productie van op basis van cellen verkregen eiwitten uit precisie fermentatie.

Het partnerschap benadrukt de commitment van beide bedrijven om innovatieve en toekomstbestendige eiwitoplossingen te ontwikkelen die de menselijke gezondheid verbeteren. Door een volledig assortiment zuivel- en alternatieve eiwitten naast elkaar aan te bieden, wil FrieslandCampina Ingredients mensen toegang geven tot de voedzame producten die ze nu en in de toekomst nodig hebben. 

Precisie fermentatie is een technologie in de voedingsindustrie waar micro-organismen worden gebruikt voor het produceren van specifieke functionele ingrediënten. Het kan worden gebruikt om ingrediënten te maken met vergelijkbare eigenschappen als ingrediënten uit rundermelk en moedermelk.

 

Bron: FrieslandCampina





Laatste nieuws