Aldi gaat verder met kassaloze winkel

UTRECHT - De eerste resultaten van de test van Aldi met een kassaloze winkel in Utrecht zijn veelbelovend. Aldi gaat dan ook een strategische samenwerking aan met technologieleverancier Trigo.

In de in juni geopende ALDI Shop & Go wordt met camera's en sensoren bijgehouden wat iemand in z'n tas stopt. Klanten van ALDI moeten van tevoren een app installeren en bij binnenkomst een QR-code scannen. De boodschappen kunnen tijdens het winkelen direct de tas in. De app zorgt er vervolgens voor dat de producten bij het verlaten van de winkel worden afgerekend. Aan de app moet een betaalkaart worden gekoppeld. Klanten scannen bij de uitgang een QR-code, waarna de boodschappen automatisch worden afgerekend. 475 camera’s en 450 weegschalen registreren de aankopen. 

“We hebben nog geen definitieve rapporten, maar de eerste resultaten zijn veelbelovend”, aldus Sinanudin Omerhodzic, Chief Technology Officer bij Aldi Nord: “We bouwen hier nu op verder en ontwikkelen het Aldi Shop & Go-concept en de geavanceerde technologie erachter door.” Omerhodzic denkt aan de koppeling met andere softwaretoepassingen – bijvoorbeeld het realtime controleren van de voorraadniveaus om uitverkochte of verlopen artikelen te minimaliseren. “Discount meets computer vision technology 2.0”, aldus Omerhodzic.

Met de Shop & Go winkel in Utrecht beschikken Aldi Nord en Trigo over een testomgeving waarin deze en andere digitale oplossingen in de praktijk kunnen worden gebracht. Daarom gaan beide bedrijven nu verder samenwerken om technologische oplossingen te ontwikkelen die het boodschappen doen voor Aldi-klanten nog makkelijker maken. “Om discount succesvol naar de toekomst te kunnen leiden, moeten technologie en de business hand in hand gaan”, aldus Omerhodzic.





Laatste nieuws