Unilever verwacht in 2023 eerste ijs met eiwitten uit precisiefermentatie

24-11 12:11 | bron: FoodPro Network Belgium

LONDEN - Unilever experimenteert in samenwerking met diverse start-ups met precisiefermentatietechnieken om ijs te produceren zonder gebruik van koemelk. In de loop van 2023 hoopt Unilever met de eerste producten op de markt te komen. Waarschijnlijk zal daar één van de grote wereldwijde merken voor worden gebruikt, zoals Ben & Jerry's of Magnum. De eerste prototypes voor het ijs zijn al gemaakt. Dat meldt Bloomberg.

De productie van ijs zonder koemelk is onderdeel van de strategie van het concern om de uitstoot van broeikasgassen in de productieketen te reduceren. Unilever zet in op precisiefermentatie om op een alternatieve manier specifieke zuivel en wei-eiwitten te produceren, zoals bijvoorbeeld caseïne.

Unilever-ijsmerken, waaronder Ben & Jerry's en Magnum, kennen overigens al wel veganistische varianten van hun producten. Deze zijn echter gebaseerd op het gebruik van amandelmelk als alternatief voor koemelk.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
30 jan Meati Foods wil vanaf eind 2023 op grote schaal produceren
30 jan Hein Schumacher wordt nieuwe baas van Unilever
30 jan JDE Peet’s boekte organische omzetgroei van 11,3% in boekjaar 2022
30 jan De vleesloze vleesindustrie: Inspelen op de toenemende populariteit van vleesvervangers
30 jan Utilizing NGS for Species Authentication in Insect-based Food and Feed
27 jan Aldi zet shuttlebus in voor klanten van concurrenten
27 jan Dure drank stuwt verkopen Diageo
27 jan Deliveroo investeert in duurzame verpakkingen
27 jan Voorkom productiestops dankzij Ucrete industrievloeren
27 jan Verzegel je maaltijden met een etiket! (video)
26 jan Danish Crown: varkensvleesmarkt zwaar onder druk
26 jan De voordelen van ERP voor voedingsmiddelenbedrijven
26 jan Chemische resistente vloeren voor de voedingsindustrie
25 jan Onbemand bezorgwagentje van Colruyt levert eerste boodschappen aan huis
25 jan Hoe de houdbaarheid van voedingsmiddelen aanzienlijk verlengd kan worden
25 jan Tony’s Chocolonely kiest voor Aptean Food & Beverage ERP om productie in de geacquireerde fabriek in België te digitaliseren
25 jan Schot’s vishandel investeert in de esthetische Ucrete CS vloer van Master Builders Solutions
24 jan Haalbaarheidsonderzoek naar eerste kweekvleesboerderij
24 jan M&M's doet chocolaatjes uit reclame in de ban na rel in VS
24 jan Waarom u ERP-functionaliteit voor voedselveiligheid nodig hebt
24 jan Correcte gewichtsbepaling dankzij scheefstandcorrectie | Easy Level kantelcompenstie: altijd het juiste gewicht
23 jan Beneo verwerft belang in Duitse start-up Grillido
23 jan Alpro neemt grootschalige waterhergebruikinstallatie in dienst
23 jan Dit zijn de BRCGS, IFS en FSSC 22000 opleidingseisen
20 jan Blockchain garandeert traceerbaarheid rundvlees bij Carrefour
Spotlight
Spotlight
Spotlight
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Advertentie
uw banner hier?