Unilever verwacht in 2023 eerste ijs met eiwitten uit precisiefermentatie

LONDEN - Unilever experimenteert in samenwerking met diverse start-ups met precisiefermentatietechnieken om ijs te produceren zonder gebruik van koemelk. In de loop van 2023 hoopt Unilever met de eerste producten op de markt te komen. Waarschijnlijk zal daar één van de grote wereldwijde merken voor worden gebruikt, zoals Ben & Jerry's of Magnum. De eerste prototypes voor het ijs zijn al gemaakt. Dat meldt Bloomberg.

De productie van ijs zonder koemelk is onderdeel van de strategie van het concern om de uitstoot van broeikasgassen in de productieketen te reduceren. Unilever zet in op precisiefermentatie om op een alternatieve manier specifieke zuivel en wei-eiwitten te produceren, zoals bijvoorbeeld caseïne.

Unilever-ijsmerken, waaronder Ben & Jerry's en Magnum, kennen overigens al wel veganistische varianten van hun producten. Deze zijn echter gebaseerd op het gebruik van amandelmelk als alternatief voor koemelk.





Laatste nieuws