Unilever verwacht in 2023 eerste ijs met eiwitten uit precisiefermentatie
bron: FoodPro Network Belgium
LONDEN - Unilever experimenteert in samenwerking met diverse start-ups met precisiefermentatietechnieken om ijs te produceren zonder gebruik van koemelk. In de loop van 2023 hoopt Unilever met de eerste producten op de markt te komen. Waarschijnlijk zal daar één van de grote wereldwijde merken voor worden gebruikt, zoals Ben & Jerry's of Magnum. De eerste prototypes voor het ijs zijn al gemaakt. Dat meldt Bloomberg.
De productie van ijs zonder koemelk is onderdeel van de strategie van het concern om de uitstoot van broeikasgassen in de productieketen te reduceren. Unilever zet in op precisiefermentatie om op een alternatieve manier specifieke zuivel en wei-eiwitten te produceren, zoals bijvoorbeeld caseïne.
Unilever-ijsmerken, waaronder Ben & Jerry's en Magnum, kennen overigens al wel veganistische varianten van hun producten. Deze zijn echter gebaseerd op het gebruik van amandelmelk als alternatief voor koemelk.
Laatste nieuws
-
18 mrt Zweeds keukenproduct kan houdbaarheid van voedsel met drie keer verlengen
-
18 mrt 2024 Trendrapport voor de voedings- en drankensector
-
18 mrt Boodschappen doen in Montenegro
-
18 mrt Verzegel je maaltijden met een etiket! (video)
-
15 mrt Uitbreiding naar kant-en-klaar drukt op winst HelloFresh
-
15 mrt Onderzoek: Britten het meest kwijt voor boodschappen in Europa
-
15 mrt De toegevoegde waarde van Aptean Food & Beverage ERP bij Tony’s Chocolonely
-
14 mrt Cacaobonen te duur voor Afrikaanse cacaoverwerkers
-
14 mrt Nieuwe minderheidsaandeelhouder voor Ardo
-
14 mrt Column: Boodschappen doen in Australië
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan