Unilever verwacht in 2023 eerste ijs met eiwitten uit precisiefermentatie
bron: FoodPro Network Belgium
LONDEN - Unilever experimenteert in samenwerking met diverse start-ups met precisiefermentatietechnieken om ijs te produceren zonder gebruik van koemelk. In de loop van 2023 hoopt Unilever met de eerste producten op de markt te komen. Waarschijnlijk zal daar één van de grote wereldwijde merken voor worden gebruikt, zoals Ben & Jerry's of Magnum. De eerste prototypes voor het ijs zijn al gemaakt. Dat meldt Bloomberg.
De productie van ijs zonder koemelk is onderdeel van de strategie van het concern om de uitstoot van broeikasgassen in de productieketen te reduceren. Unilever zet in op precisiefermentatie om op een alternatieve manier specifieke zuivel en wei-eiwitten te produceren, zoals bijvoorbeeld caseïne.
Unilever-ijsmerken, waaronder Ben & Jerry's en Magnum, kennen overigens al wel veganistische varianten van hun producten. Deze zijn echter gebaseerd op het gebruik van amandelmelk als alternatief voor koemelk.
Laatste nieuws
-
28 mrt Wouter Kolk stapt op bij Ahold Delhaize
-
28 mrt Tuinboon maakt chocola in Europa
-
28 mrt Nederland grootste bierexporteur EU, België grootste exporteur bevroren aardappelproducten
-
28 mrt Hogere prijzen stuwen verkopen maker Spa-mineraalwater
-
28 mrt Huishoudens gooien dagelijks wereldwijd miljard maaltijden weg
-
28 mrt Hoe maakt technologie een duurzaam verschil in de voedingsmiddelen- en drankensector?
-
28 mrt Plantaardig voedsel: wat wil de consument?
-
27 mrt Toelating voor Fermotein van The Protein Brewery in Singapore
-
27 mrt ICA vertrekt uit inkoopalliantie Epic
-
27 mrt Duurzame productie en distributie: Een draaiboek voor de voedingsindustrie
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan