Unilever verwacht in 2023 eerste ijs met eiwitten uit precisiefermentatie

24-11 12:11 | bron: FoodPro Network Belgium

LONDEN - Unilever experimenteert in samenwerking met diverse start-ups met precisiefermentatietechnieken om ijs te produceren zonder gebruik van koemelk. In de loop van 2023 hoopt Unilever met de eerste producten op de markt te komen. Waarschijnlijk zal daar één van de grote wereldwijde merken voor worden gebruikt, zoals Ben & Jerry's of Magnum. De eerste prototypes voor het ijs zijn al gemaakt. Dat meldt Bloomberg.

De productie van ijs zonder koemelk is onderdeel van de strategie van het concern om de uitstoot van broeikasgassen in de productieketen te reduceren. Unilever zet in op precisiefermentatie om op een alternatieve manier specifieke zuivel en wei-eiwitten te produceren, zoals bijvoorbeeld caseïne.

Unilever-ijsmerken, waaronder Ben & Jerry's en Magnum, kennen overigens al wel veganistische varianten van hun producten. Deze zijn echter gebaseerd op het gebruik van amandelmelk als alternatief voor koemelk.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
22 sep 2024: Wat staat er hoog op de agenda van de voedingsmiddelenindustrie?
22 sep Hoe maakt ERP lotnummertracering voor voedsel- en drankenbedrijven beter beheersbaar?
22 sep In 8 stappen naar een goede Food Safety Culture
21 sep Carrefour doet overname in Spanje
21 sep IDC-perspectief: hoe Amalthea AI inzet om de opbrengsten en winstgevendheid te verbeteren
21 sep Deliveroo investeert in duurzame verpakkingen
20 sep België moet vele miljoenen innen van multinationals na taksvonnis
20 sep Jumbo wil naar 50 winkels in België
20 sep 5 strategieën om voedselverspilling te verminderen met een voedingmiddelen specifieke ERP-oplossing
20 sep Antibacteriële verpakking werkt minder goed voor vetter vlees
19 sep Frankrijk en Duitsland willen krimpflatie verbieden
19 sep Nieuwe topstructuur FrieslandCampina
19 sep Voedselverspillingsgedrag veranderen met informatie over houdbaarheid op verpakkingen
19 sep Hoe ERP-oplossingen helpen bij het aanpakken van de grootste uitdagingen in de vleesindustrie
19 sep Van land naar klant (video)
18 sep Oekraïne stapt naar WTO om landbouwconflict met EU-landen
18 sep Pilot van Nestlé zet cacaoschillen om in koolstofarme meststof
18 sep Verkoop champagne daalt na piek tijdens lockdowns
18 sep EU laat Oekraïens graan weer toe in ruil voor maatregelen Kyiv
15 sep Carrefour waarschuwt klanten voor krimpflatie
15 sep Pieter Pot vraagt klanten opnieuw te investeren
15 sep Eerste Europese aanvraag tot goedkeuring kweekvlees
15 sep Het verbeteren van voorraadbeheer in de bakkerijsector
15 sep Vion wil emissievrij zijn in 2045
14 sep Van Loon Group neemt Q-group over
Spotlight
Spotlight
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Advertentie
uw banner hier?