HAK betreedt de markt voor verse ovengroenten

22-11 14:45 | bron: FoodPro Network Belgium

GIESSEN - Voor het eerst sinds het 70-jarige bestaan van HAK betreedt het merk de markt voor verse groenten. De groenten- en peulvruchtenfabrikant, die bekend is van de glazen potten en stazakken, brengt deze maand verse gegrilde en geroosterde ovengroenten op de markt, onder het label ‘HAK Fresh’. Dit is een mijlpaal voor het bedrijf, dat van plan is om de markt van verse groenten verder te veroveren. Picnic heeft de primeur: het is de eerste supermarkt die koelverse groenten van HAK Fresh aanbiedt. Dat meldt HAK op haar website.

Primeur voor Picnic

Consumenten kunnen nu niet alleen potten en stazakken, maar ook verse gekoelde groenten van HAK kopen bij de (online) supermarkt. De introductie van twee varianten verse ovengroenten bij Picnic vormt een opmaat naar een bredere ambitie in de vers-categorie voor de groenten- en peulvruchtenfabrikant. Het is de bedoeling dat elke Nederlandse consument binnen afzienbare tijd op veel meer plekken verse groenten van HAK Fresh kan kopen

Het eerste assortiment van HAK Fresh voor de supermarkt bestaat uit twee varianten ovenschalen: een schaal met ‘Gegrilde Ratatouille van courgette, paprika, rode ui en Provençaalse kruiden’ en een schaal met ‘Geroosterde kerrie-bloemkool met gegrilde wortel’. De ovengroenten zijn makkelijk op te warmen, vol van smaak en met Nutri-Score A ook een gezonde keuze.

Warm en koud

De ovengroenten van HAK Fresh zijn ready-to-(h)eat: ze zijn zowel koud als warm heerlijk om te eten. HAK maakt gebruik van een breed scala aan bereidingen – van blancheren en roosteren tot grillen en marineren – om de verse groenten hapklaar te maken. Het enige wat je thuis nog hoeft te doen is de groenten even in de oven plaatsen, als je ze warm wil eten, maar je kunt ze ook koud toevoegen aan een salade of als topping op een broodje.

Doordat de groenten al gegrild of geroosterd zijn, blijft het product langer houdbaar, tot wel negen dagen na bewerking van de groenten. Dat verkleint de kans op verspilling, bij zowel supermarkt als consument. Bovendien worden de ovengroenten aangeboden in verpakkingen met porties van 280 gram, om consumenten op maat te voorzien. Ook dat gaat onnodige verspilling tegen.

De vers-strategie van HAK

Met de nieuwe versproducten markeert HAK een volgende stap in de ambitie om mensen meer groenten te laten eten, in alle soorten en maten. Nicole Freid, Directeur Marketing & Innovatie, zegt hierover het volgende: “Onze missie is om zoveel mogelijk mensen te helpen meer groenten en peulvruchten te eten, op ieder moment van de dag. Met deze ovengroenten voegen we een nieuwe manier toe om groenten eten makkelijker en lekkerder te maken.

Met het grillen en roosteren voeg je écht wat toe aan de groenten: ze krijgen een enorme smaakboost. Dat vergt normaal wat bereidingstijd, maar op deze manier past het ook in een doordeweeks menu en zet je in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel. Met de kwaliteit die je van HAK gewend bent, maar dan uit het vers-schap.”

Het ovengroenten-concept is daarbij uniek in de markt, volgens Rogier Hilkes, Directeur van HAK Fresh. “De afgelopen tijd heeft in het teken gestaan van experimenteren, leren en waarmaken. We zijn al even bezig met verse groenten, maar het is voor het eerst dat we nu ook verse producten kunnen aanbieden aan de consument. De tijd is nu aangebroken om onze vers-strategie verder uit te rollen. De introductie van deze ovenproducten laat zien dat we er klaar voor zijn.”

De ovengroenten worden niet gemaakt in Giessen, maar in de productiefaciliteit van ‘HAK Fresh’ in Den Bosch, die volledig vernieuwd is. Vanuit hier maakt HAK al enkele jaren verse groenteproducten voor het foodservice en out-of-homekanaal, zoals franchiseformules, tankstations en cateringbedrijven. De locatie is onlangs volledig aangepast om ook vernieuwende verse groenteproducten te kunnen maken voor consumenten. Alle groenten worden verwerkt onder het Groene Keuken-principe van HAK, namelijk zonder toevoeging van conserveringsmiddelen en met 100% natuurlijke ingrediënten.

Picnic, de online supermarkt die bekendstaat om de gratis bezorging met elektrische wagentjes, heeft de primeur met de verse Ovengroenten van HAK. Je vindt de HAK Fresh Ovengroenten binnen het online assortiment van Picnic onder de categorie ‘aardappelen & groente’. HAK heeft de ambitie om het versconcept volgend jaar uit te breiden naar andere supermarkten.

 

Bron: HAK

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
30 jan Meati Foods wil vanaf eind 2023 op grote schaal produceren
30 jan Hein Schumacher wordt nieuwe baas van Unilever
30 jan JDE Peet’s boekte organische omzetgroei van 11,3% in boekjaar 2022
30 jan De vleesloze vleesindustrie: Inspelen op de toenemende populariteit van vleesvervangers
30 jan Utilizing NGS for Species Authentication in Insect-based Food and Feed
27 jan Aldi zet shuttlebus in voor klanten van concurrenten
27 jan Dure drank stuwt verkopen Diageo
27 jan Deliveroo investeert in duurzame verpakkingen
27 jan Voorkom productiestops dankzij Ucrete industrievloeren
27 jan Verzegel je maaltijden met een etiket! (video)
26 jan Danish Crown: varkensvleesmarkt zwaar onder druk
26 jan De voordelen van ERP voor voedingsmiddelenbedrijven
26 jan Chemische resistente vloeren voor de voedingsindustrie
25 jan Onbemand bezorgwagentje van Colruyt levert eerste boodschappen aan huis
25 jan Hoe de houdbaarheid van voedingsmiddelen aanzienlijk verlengd kan worden
25 jan Tony’s Chocolonely kiest voor Aptean Food & Beverage ERP om productie in de geacquireerde fabriek in België te digitaliseren
25 jan Schot’s vishandel investeert in de esthetische Ucrete CS vloer van Master Builders Solutions
24 jan Haalbaarheidsonderzoek naar eerste kweekvleesboerderij
24 jan M&M's doet chocolaatjes uit reclame in de ban na rel in VS
24 jan Waarom u ERP-functionaliteit voor voedselveiligheid nodig hebt
24 jan Correcte gewichtsbepaling dankzij scheefstandcorrectie | Easy Level kantelcompenstie: altijd het juiste gewicht
23 jan Beneo verwerft belang in Duitse start-up Grillido
23 jan Alpro neemt grootschalige waterhergebruikinstallatie in dienst
23 jan Dit zijn de BRCGS, IFS en FSSC 22000 opleidingseisen
20 jan Blockchain garandeert traceerbaarheid rundvlees bij Carrefour
Spotlight
Spotlight
Spotlight
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Advertentie
uw banner hier?