Nestlé wil koffieteelt verduurzamen
bron: FoodPro Network Belgium
VEVEY - Nescafé introduceert een grootschalig programma met de ambitie de wereldwijde koffieteelt te verduurzamen: Nescafé Plan 2030. Nescafé gaat nauw samenwerken met lokale koffieboeren om hen te ondersteunen bij de overgang naar regeneratieve landbouw. Nescafé investeert tot 2030 ruim een miljard euro in Nescafé Plan 2030.
Als onderdeel van deze missie gaat Nestlé de ontwikkeling van regeneratieve landbouw financieel ondersteunen. Dit doet zij met het doel de overgang naar een regeneratief voedselsysteem te versnellen en uiteindelijk een netto nul CO2-uitstoot te realiseren.
"De klimaatverandering zet koffieproducerende gebieden steeds meer onder druk", aldus David Rennie, hoofd van Nestlé Coffee Brands. "We bouwen voort op tien jaar ervaring met het Nescafé Plan. We brengen onze inspanningen om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan en de sociaaleconomische uitdagingen in onze bevoorradingsketens het hoofd te bieden, nu verder in een stroomversnelling."
Door stijgende temperaturen zal het landschap dat geschikt is voor koffieteelt tegen 2050 naar verwachting met de helft krimpen. Tegelijkertijd zijn ruim 125 miljoen mensen voor hun levensonderhoud afhankelijk van de koffieteelt en leeft naar schatting 80% van de lokale boeren en hun gezinnen op of onder de armoedegrens. Daarom zijn extra maatregelen noodzakelijk om de duurzame teelt van koffie op langere termijn te waarborgen.
Regeneratieve landbouw is een vorm van agrarische teelt die gericht is op het verbeteren van de gezondheid en vruchtbaarheid van de bodem, het in stand houden van watervoorraden en het vergroten van de biodiversiteit. Een gezonde bodem is beter bestand tegen de gevolgen van de klimaatverandering en kan daarnaast zorgen voor betere oogsten, wat uiteindelijk leidt tot een betere levensstandaard voor lokale boeren en hun gezinnen. Om dit te bereiken, gaat Nescafé lokale koffietelers ondersteunen met training, technische ondersteuning en hoogproductieve zaailingen om hen te helpen bij de overgang naar regeneratieve koffieteelt.
Bron: Nestlé
Laatste nieuws
-
28 mrt Tuinboon maakt chocola in Europa
-
28 mrt Huishoudens gooien dagelijks wereldwijd miljard maaltijden weg
-
28 mrt Hoe maakt technologie een duurzaam verschil in de voedingsmiddelen- en drankensector?
-
28 mrt Plantaardig voedsel: wat wil de consument?
-
27 mrt Toelating voor Fermotein van The Protein Brewery in Singapore
-
27 mrt ICA vertrekt uit inkoopalliantie Epic
-
27 mrt Duurzame productie en distributie: Een draaiboek voor de voedingsindustrie
-
27 mrt Voorkomen van product recalls in de voedingsmiddelenindustrie
-
26 mrt Veel verzet tegen beursplannen van JBS
-
26 mrt Cacaoprijs verder omhoog
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan