Delhaize opent grootste wijnbottelarij in Benelux

BRUSSEL - Delhaize heeft in de aanwezigheid van de Belgische premier Alexander De Croo zijn nieuwe wijnbottelfabriek in Brussel geopend. Met 9.500 vierkante meter is dit de grootste fabriek in de Benelux, goed voor een investering van 30 miljoen euro. De fabriek zal niet alleen wijn bottelen voor klanten van Delhaize, maar ook voor andere Ahold Delhaize-merken in Europa en de Verenigde Staten en merken buiten Ahold Delhaize. 

In de bottelarij komen wijnen van verschillende wijngaarden uit de hele wereld in bulk aan, in tankwagens of via containers. Ze worden opgeslagen in grote vaten in de wijnkelder totdat ze klaar zijn om gebotteld te worden. Voordat de wijn wordt gebotteld of verpakt en naar de winkel gaat, ondergaat de wijn een aantal processen zoals filteren. De filtratie- en opslagprocessen worden nog steeds op de traditionele manier uitgevoerd. 

Het is de ambitie om een natuurproduct als wijn op een duurzame manier te bottelen. Daarom heeft Delhaize geïnvesteerd in duurzame systemen zoals water en verwarming voor het reinigen en op temperatuur houden van het gebouw. Daarnaast wordt de wijn ondergronds opgeslagen omdat daar een bijna constante temperatuur heerst in de winter en de zomer zonder dat koeling of verwarming nodig is.

Door wijn uit de hele wereld in bulk te importeren, in plaats van in flessen, worden niet alleen de transportkosten gehalveerd, maar wordt ook de CO2-uitstoot van de wijn verminderd. 





Laatste nieuws