Nieuwe dropvariant met zeewier

PURMEREND - Dropmakers Klepper & Klepper hebben een pittige zoute drop ontwikkeld met een vleugje zeewier. Umami volgens Klepper & Klepper. Huub Klepper: “Umami is de naam die de Japanners hebben gegeven aan de (zogenaamde) vijfde smaak, een smaak die naast zoet, zout, zuur en bitter bestaat. Umami zit van nature in, onder andere, rijpe tomaten, sardientjes, ulva (een soort zeewier), truffels, maar ook in olijven, ansjovis, knoflook en nu ook in De Beste Drop Ooit – Pittig zout."

Los van de pittig zoute umamismaak, heeft zeewier wel meer bijzondere eigenschappen. Zeewier is een goede bron voor ijzer en eiwitten. En het zit boordevol mineralen, zoals fosfor, calcium en jodium. Zeewier is daarnaast goed voor het milieu, mits je het op verantwoorde wijze oogst. Want wat bomen boven het water doen, dat doet zeewier onder water: CO2 uit de atmosfeer halen. 

Het zeewier dat Klepper & Klepper gebruikt is vegan en op land geteeld. De kweekmethode maakt geen gebruik van zoet water, heeft geen impact op kwetsbare ecosystemen en stoot geen stikstof uit. Ook bevat deze smaak, net als alle andere varianten van de droplijn De Beste Drop Ooit, geen gluten en gelatine. Bovendien zitten alle varianten in een bio-composteerbare verpakking.





Laatste nieuws