Carrefour ziet verbeteringen in de markt

28-09 09:25 | bron: FoodPro Network Belgium

BRUSSEL - Geoffroy Gersdorff, CEO Carrefour België, ziet na een sterke zomer de eerste tekenen van beterschap. “Maar we zijn er nog lang niet." Dat zegt hij in een interview met L'Echo. 

Carrefour Express wint nog altijd marktaandeel en zet zijn expansie verder met 20 winkels per jaar, aldus Gersdorff. De hypermarkten worden nog altijd druk bezocht, maar klanten stappen wel naar buiten met een kleinere winkelmand.

Gersdorff schrijft de slechte resultaten grotendeels toe aan de bevoorradingsproblemen die er waren door de sluiting van het distributiecentrum van Kuehne + Nagel in Nijvel, een situatie die zich nog even zal laten voelen. “Vandaag is de situatie genormaliseerd, zij het niet zonder moeilijkheden. De effectieve sluiting van de vestiging in Nijvel is gepland voor het einde van het jaar en het overbrengen van de winkels naar de andere magazijnen is aan de gang, zonder grote verstoringen.”

De topman zet ook vraagtekens bij de prijzen die voedingsfabrikanten hanteren. “De marges van de grote leveranciers zijn gemiddeld vijf keer hoger dan die van de retail. Ik hoop echt dat we in de komende maanden kunnen terugkeren naar een logica van winstgevende groei voor beide partijen.”





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
30 nov Beter houdbaarheidsbeheer in de sector van verse kant-en-klaar maaltijden
30 nov Hazeleger Kaas: “Met de LeakMatic II koop je zekerheid”
29 nov Carrefour opent nieuwe versformule Potager City
29 nov Whitepaper | Vergroot uw operationele wendbaarheid met Aptean's 3-stappenplan
29 nov Zeelandia Group investeert in kunstmatige intelligentie (video)
28 nov Edeka heeft na maanden weer Coca-Cola in het schap
28 nov Nestlé investeert de komende 10 jaar 1,86 miljard dollar in Saudi-Arabië
28 nov 5 strategieën om voedselverspilling te verminderen met een voedingmiddelen specifieke ERP-oplossing
28 nov LI-5600, een etiket boven én onderaan! (video)
25 nov Eieren op rantsoen in het Verenigd Koninkrijk
25 nov Voedselthermometers zorgen voor uniforme werkwijze bij Makro/Metro
25 nov Gratis e-book over de voordelen van MAP
24 nov Aldi gaat verder met kassaloze winkel
24 nov Unilever verwacht in 2023 eerste ijs met eiwitten uit precisiefermentatie
24 nov Enrico Food moderniseert en groeit met ERP van Aptean
24 nov Duvel: de beste vloer voor het beste bier (video)
23 nov Omzetstijging van 10 procent voor Danish Crown
23 nov Colruyt test onbemand bezorgwagentje
23 nov Eroski: "Nutri-Score leidt tot gezonder koopgedrag”
23 nov LIVE WEBINAR | Hoe kunt u DE&I doorvoeren en tastbare voordelen behalen?
22 nov HAK betreedt de markt voor verse ovengroenten
22 nov Danish Crown bouwt nieuwe vleeswarenfabriek in Engeland
22 nov Trendrapport | Mondiale Trends en Strategische Inzichten in de Food & Beverage-sector
22 nov Ucrete industrievloeren: snelle vloerplaatsing zowel bij nieuwbouw als bij renovatie
21 nov Nespresso komt met eigen biologisch afbreekbare koffiecups
Spotlight
Spotlight
Spotlight
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Advertentie
uw banner hier?