Carrefour ziet verbeteringen in de markt

BRUSSEL - Geoffroy Gersdorff, CEO Carrefour België, ziet na een sterke zomer de eerste tekenen van beterschap. “Maar we zijn er nog lang niet." Dat zegt hij in een interview met L'Echo. 

Carrefour Express wint nog altijd marktaandeel en zet zijn expansie verder met 20 winkels per jaar, aldus Gersdorff. De hypermarkten worden nog altijd druk bezocht, maar klanten stappen wel naar buiten met een kleinere winkelmand.

Gersdorff schrijft de slechte resultaten grotendeels toe aan de bevoorradingsproblemen die er waren door de sluiting van het distributiecentrum van Kuehne + Nagel in Nijvel, een situatie die zich nog even zal laten voelen. “Vandaag is de situatie genormaliseerd, zij het niet zonder moeilijkheden. De effectieve sluiting van de vestiging in Nijvel is gepland voor het einde van het jaar en het overbrengen van de winkels naar de andere magazijnen is aan de gang, zonder grote verstoringen.”

De topman zet ook vraagtekens bij de prijzen die voedingsfabrikanten hanteren. “De marges van de grote leveranciers zijn gemiddeld vijf keer hoger dan die van de retail. Ik hoop echt dat we in de komende maanden kunnen terugkeren naar een logica van winstgevende groei voor beide partijen.”





Laatste nieuws