Albert Heijn houdt proef met contant afrekenen bij zelfscankassa

PIJNACKER - Albert Heijn heeft dinsdag voor het eerst een zogenoemde cashrecycler geplaatst in een vernieuwde winkel. Bij het apparaat kun je de boodschappen die je zelf scant ook met contant geld afrekenen.

Klanten kunnen zowel met briefgeld als met munten betalen. Het apparaat geeft dan wisselgeld terug. Albert Heijn test het concept nu in een verbouwde winkel in het Zuid-Hollandse Pijnacker.

Albert Heijn benadrukt dat de kassa met een medewerker erachter ook blijft bestaan. De winkel heeft bovendien de primeur met het eerste watertappunt en klanten kunnen er gemakkelijk alles vinden wat ze zoeken met een nieuwe functie in de AH-app: ‘vind mijn product’.

Iedereen herkent het wel: soms is het even zoeken naar een product in de winkel. Amandelschaafsel, mierikswortel, waar ligt het ook alweer? In de vernieuwde winkel in Pijnacker vinden klanten binnen no time alles wat ze zoeken met de nieuwe functie in de AH-app ‘Vind mijn product', een makkelijke en snelle manier om een product in de winkel op te snorren. Het werkt heel eenvoudig: in de AH-app zoek je het product, je klikt op ‘toon op winkelkaart’ en je wordt naar het product geleid.  

Marit van Egmond, CEO Albert Heijn: “We zijn volop in beweging met ons nieuwe winkelconcept. In deze winkel bieden we onze klanten nog meer vers en gemak. Voordelig, gevarieerd en gezonder eten staan hierbij centraal. We zetten hiermee weer verdere stappen om samen beter eten bereikbaar te maken. Voor iedereen.” 

 

Foto: Albert Heijn





Laatste nieuws