Fabriek van ENOUGH in Sas van Gent geopend
bron: FoodPro Network Belgium
SAS VAN GENT - In Sas van Gent, op het terrein van Cargill, produceert het Schotse bedrijf ENOUGH Food binnenkort eiwitrijke grondstoffen voor vleesvervangers op basis van schimmels. Hoewel de productie in de fabriek nog niet is gestart is deze op vrijdag 16 september al wel officieel geopend.
Met de bouw van de fabriek van ENOUGH Food is een investering van 50 miljoen euro gemoeid. Daarvan komt 17 miljoen euro uit Europese steunfondsen voor innovaties. ENOUGH Food start binnenkort met productietests. Het doel is om nog voor het einde van het jaar volledig in productie te gaan.
ENOUGH maakt gebruik van het natuurlijke fermentatieproces. Door schimmels te voeden met suikers die van nature in granen voorkomen, groeien deze uit tot een compleet voedingsmiddel, dat is de ABUNDA mycoproteïne. De eenvoud van het proces betekent dat ABUNDA zeer schaalbaar is om aan toekomstige behoeften te voldoen. ABUNDA is een duurzaam eiwit dat toepasbaar is voor meerdere categorieën en producttoepassingen.
Laatste nieuws
-
23 apr PepsiCo verkoopt weer meer frisdrank en chips
-
23 apr Reorganisatie bij Milcobel: 130 banen op de tocht
-
23 apr Producten van Danone, Dr. Oetker, Jacobs Douwe Egberts en Mondelez weer verkrijgbaar bij Jumbo
-
23 apr PFAS en voeding: een informatief webinar
-
23 apr Cadbury is grootste voedingsmerk in Verenigd Koninkrijk
-
22 apr Omzet en winst van Lactalis namen toe in 2023
-
22 apr Franse supermarkten moeten klanten informeren over krimpflatie
-
22 apr Sky News: flitsbezorger Getir weg uit Nederland, VK en Duitsland
-
19 apr Hogere prijzen en volumes bij Danone
-
19 apr Cacaoprijzen breken records
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan