McCain Foods neemt Scelta Products over

KRUININGEN - McCain Foods heeft Scelta Products, een producent van diepgevroren snackproducten op basis van groenten, overgenomen. Hiermee voegt McCain waarde toe aan haar groeiende business in plantaardige hapjes en snacks.

Het hoofdkantoor van Scelta Products is gevestigd in Kruiningen. Scelta Products heeft daarnaast vestigingen in Yerseke en Rilland. Het bedrijf staat al meer dan 22 jaar aan de basis van innovatie in de industrie van diepgevroren plantaardige snacks. Scelta Products is uitgegroeid tot een succesvol bedrijf in foodservice- en retailklanten over de hele wereld. McCain wil blijven investeren en met deze overname groeien om capaciteit toe te kunnen voegen aan zijn Europese productie- en verkoopteams.

Met de overname zal McCain Foods een geïntegreerde Europese businessunit voor hapjes en snacks oprichten. Deze businessunit zal de Benelux-markt bedienen onder de merken van Van Geloven (dochterbedrijf van McCain Foods) vanuit het huidige team van Van Geloven. Via het Europese en internationaal verkoopnetwerk van McCain wordt een internationaal hapjes- en snackassortiment verkocht als McCain Foods. Jan Aaltzen Linde, huidige Managing Director bij van Geloven zal de businessunit leiden en in die rol blijven rapporteren aan Erwin Pardon.

Jos Koster en Wilco Boone, medeoprichters van Scelta Products: “We konden ons geen geschikter bedrijf wensen om de toekomst van Scelta Products vooruit te helpen. Met de toevoeging van onze producten, ons managementteam en onze werknemers zijn wij ervan overtuigd dat McCain een goede positie heeft om de groei van de markt voor plantaardige hapjes en snacks te stimuleren”.

De overnameprijs wordt niet bekendgemaakt.





Laatste nieuws