Fiod doet inval bij Jumbo topman Frits van Eerd

HEESWIJK-DINTHER - Bij de villa van Jumbo-topman Frits van Eerd in Heeswijk-Dinther is dinsdagochtend een inval gedaan door de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (Fiod). De doorzoeking vindt plaats in een grootschalig witwasonderzoek dat onder meer draait om autohandel en sponsorcontracten in de motorcrosssport. Een man uit Drenthe is hoofdverdachte. Dat meldt het AD.

Ook de politie is aanwezig binnen de hekken van het landgoed, ter ondersteuning van de Fiod. Het gaat om tientallen agenten. Of de familie van Van Eerd aanwezig is in de villa is niet helemaal duidelijk, maar het lijkt erop dat verschillende leden van de familie naar het huis zijn gekomen. Een aantal verhuisdozen is uit het huis gehaald, aldus het AD.

De inval bij de villa van Van Eerd lijkt onderdeel te zijn van een gezamenlijk onderzoek van de Fiod, de politie, het Functioneel Parket en het parket Noord-Nederland. Een 58-jarige man uit Aa en Hunze is vanmorgen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het witwassen van grote hoeveelheden geld en goederen en btw-fraude. Dat meldt het OM. Hij is de hoofdverdachte. Daarnaast zijn er nog acht aanhoudingen verricht. Of van Eerd ook is aangehouden, is onduidelijk.

Het onderzoek richt zich specifiek op diverse witwasconstructies waarbij geld en goederen zijn witgewassen, aldus het OM in een persbericht. "Dit witwassen gebeurde via onroerend goed-transacties, autohandel, onverklaarbare contante stortingen en sponsorcontracten in de motorcrosssport. Daarnaast is er een verdenking van btw-fraude in de autohandel."

De hoofdverdachte wordt gezien als spin in het web. De medeverdachten wordt verweten dat zij in meer of mindere mate betrokken zijn geweest bij deze handelingen, aldus het OM.

Daarnaast zou er ook een inval zijn gedaan op het hoofdkantoor van Jumbo, meldt het FD. De supermarktketen laat in een reactie weten dat het bedrijf op dit moment ‘geen mededelingen’ doet. "We zijn het een en ander aan het uitzoeken.”

 

Bron: AD





Laatste nieuws