Pluimveevlees heeft in 2031 aandeel van 47% in wereldwijde vleesmarkt

ROME - De pluimveevleessector zal het komende decennium wereldwijd de snelst groeiende vleessector blijven. In 2031 zal pluimveevlees ongeveer 47% van de wereldwijde vleesmarkt innemen. Dat schrijven de organisatie voor economische samenwerking en ontwikkeling OESO en de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties FAO in een gezamenlijk uitgebracht rapport OECD-FAO Agricultural Outlook 2022-2031

Consumenten verkiezen pluimveevlees meer en meer boven varkens- en rundvlees zo is de verwachting. In landen met een hoog inkomen wordt gehecht aan het feit dat pluimveevlees gemakkelijk te bereiden is en het wordt gezien als gezonder dan rood vlees. In midden- en lage-inkomenslanden wordt pluimveevlees vooral gezien als een goedkoper alternatief voor andere vleessoorten.

De OESO en FAO verwachten dat de wereldwijde productie van pluimveevlees tot 2031 met 16% zal toenemen en tegen die tijd 47% zal uitmaken van de totale vleesconsumptie. De consumptie van pluimveevlees zal naar verwachting wereldwijd toenemen tot 154 miljoen ton. Het is met belangrijk in de dagelijkse voeding in verschillende dichtbevolkte ontwikkelingslanden, zoals China, Indonesië, India, Maleisië, Pakistan, Peru, de Filippijnen en Vietnam.

In landen met lagere inkomens zal zowel de bevolkingsgroei als de inkomensgroei de algehele consumptie van pluimveevlees stimuleren. Naar verwachting zal China verantwoordelijk zijn voor het grootste deel van de toename van de vleesproductie, gevolgd door de Verenigde Staten, Brazilië en India. De vleesproductie in de EU zal dalen als gevolg van stijgende milieukosten en verminderde exportmogelijkheden.

Meer informatie is te vinden in de OECD-FAO Agricultural Outlook 2022-2031.





Laatste nieuws