Pluimveevlees heeft in 2031 aandeel van 47% in wereldwijde vleesmarkt
bron: FoodPro Network Belgium
ROME - De pluimveevleessector zal het komende decennium wereldwijd de snelst groeiende vleessector blijven. In 2031 zal pluimveevlees ongeveer 47% van de wereldwijde vleesmarkt innemen. Dat schrijven de organisatie voor economische samenwerking en ontwikkeling OESO en de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties FAO in een gezamenlijk uitgebracht rapport OECD-FAO Agricultural Outlook 2022-2031.
Consumenten verkiezen pluimveevlees meer en meer boven varkens- en rundvlees zo is de verwachting. In landen met een hoog inkomen wordt gehecht aan het feit dat pluimveevlees gemakkelijk te bereiden is en het wordt gezien als gezonder dan rood vlees. In midden- en lage-inkomenslanden wordt pluimveevlees vooral gezien als een goedkoper alternatief voor andere vleessoorten.
De OESO en FAO verwachten dat de wereldwijde productie van pluimveevlees tot 2031 met 16% zal toenemen en tegen die tijd 47% zal uitmaken van de totale vleesconsumptie. De consumptie van pluimveevlees zal naar verwachting wereldwijd toenemen tot 154 miljoen ton. Het is met belangrijk in de dagelijkse voeding in verschillende dichtbevolkte ontwikkelingslanden, zoals China, Indonesië, India, Maleisië, Pakistan, Peru, de Filippijnen en Vietnam.
In landen met lagere inkomens zal zowel de bevolkingsgroei als de inkomensgroei de algehele consumptie van pluimveevlees stimuleren. Naar verwachting zal China verantwoordelijk zijn voor het grootste deel van de toename van de vleesproductie, gevolgd door de Verenigde Staten, Brazilië en India. De vleesproductie in de EU zal dalen als gevolg van stijgende milieukosten en verminderde exportmogelijkheden.
Meer informatie is te vinden in de OECD-FAO Agricultural Outlook 2022-2031.
Laatste nieuws
-
18 apr Greenyard neemt ijsjesfabrikant Crème de la Crème over
-
18 apr Worst uit het lab valt in de smaak bij eerste proeverij in Europa
-
18 apr Meer omzet bij Sligro
-
18 apr Kraft lanceert de Creamy Sauces-lijn
-
18 apr Waardevolle voedingsingrediënten uit koffieprut
-
18 apr Podcast Webinar | Hoe vlieg je een ERP project aan? Het geheim van een succesvolle implementatie
-
18 apr Amerikanen laten vleesvervangers liggen
-
17 apr Just Eat Takeaway kampt met teruglopende orders
-
17 apr Quiz | Hoe duurzaam is uw voedsel- en drankenbedrijf?
-
17 apr Omarm de toenemende complexiteit in productieplanning
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan