Pluimveevlees heeft in 2031 aandeel van 47% in wereldwijde vleesmarkt

04-08 11:29 | bron: FoodPro Network Belgium

ROME - De pluimveevleessector zal het komende decennium wereldwijd de snelst groeiende vleessector blijven. In 2031 zal pluimveevlees ongeveer 47% van de wereldwijde vleesmarkt innemen. Dat schrijven de organisatie voor economische samenwerking en ontwikkeling OESO en de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties FAO in een gezamenlijk uitgebracht rapport OECD-FAO Agricultural Outlook 2022-2031

Consumenten verkiezen pluimveevlees meer en meer boven varkens- en rundvlees zo is de verwachting. In landen met een hoog inkomen wordt gehecht aan het feit dat pluimveevlees gemakkelijk te bereiden is en het wordt gezien als gezonder dan rood vlees. In midden- en lage-inkomenslanden wordt pluimveevlees vooral gezien als een goedkoper alternatief voor andere vleessoorten.

De OESO en FAO verwachten dat de wereldwijde productie van pluimveevlees tot 2031 met 16% zal toenemen en tegen die tijd 47% zal uitmaken van de totale vleesconsumptie. De consumptie van pluimveevlees zal naar verwachting wereldwijd toenemen tot 154 miljoen ton. Het is met belangrijk in de dagelijkse voeding in verschillende dichtbevolkte ontwikkelingslanden, zoals China, Indonesië, India, Maleisië, Pakistan, Peru, de Filippijnen en Vietnam.

In landen met lagere inkomens zal zowel de bevolkingsgroei als de inkomensgroei de algehele consumptie van pluimveevlees stimuleren. Naar verwachting zal China verantwoordelijk zijn voor het grootste deel van de toename van de vleesproductie, gevolgd door de Verenigde Staten, Brazilië en India. De vleesproductie in de EU zal dalen als gevolg van stijgende milieukosten en verminderde exportmogelijkheden.

Meer informatie is te vinden in de OECD-FAO Agricultural Outlook 2022-2031.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
05 okt Tesco verhoogt lonen voor derde keer en bevriest prijzen
05 okt Vloeistofdichte vloeren voor de voedingsindustrie
05 okt Wat is premiumisatie en hoe vormt het de drankenindustrie?
04 okt Ton van Veen tijdelijk topman van Jumbo
04 okt Nestl├ę wil koffieteelt verduurzamen
04 okt HAK stopt productie tijdelijk vanwege energiekosten
04 okt Traceerbaarheidsuitdagingen voor producenten van sauzen en dressings
04 okt Training: Toegepaste microbiologie voor foodmanagers
03 okt EU-landbouwprijzen blijven stijgen in Q2 2022
03 okt Waarom digitale transformatie in de voedingsindustrie noodzakelijk en dringend is
03 okt Effici├źnter zaden, noten en gedroogd fruit verkopen (video)
30 sep Hoe food ERP je helpt met internationaal handelen
30 sep Verzegel je maaltijden met een etiket! (video)
29 sep Just Eat Takeaway benoemt nieuwe directie en commissarissen
29 sep Delhaize opent grootste wijnbottelarij in Benelux
29 sep Staking bij Delhaize afgewend
29 sep In 8 stappen naar een goede Food Safety Culture
29 sep Omarm de toenemende complexiteit in productieplanning
28 sep Sojaproducenten VS maken herkomst sojabonen traceerbaar
28 sep Ahold Delhaize wil CEO Frans Muller herbenoemen
28 sep Carrefour ziet verbeteringen in de markt
28 sep Nieuwe dropvariant met zeewier
28 sep Gratis e-book over de voordelen van MAP
28 sep Training: BRC Global Standard Packaging materials
27 sep Albert Heijn Foundation bestaat 15 jaar
Spotlight
Spotlight
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Advertentie
uw banner hier?