Just Eat Takeaway schrijft miljarden af op Grubhub

AMSTERDAM - Just Eat Takeaway schrijft 3 miljard euro af op de boekwaarde van zijn Amerikaanse dochterbedrijf Grubhub en lijdt daardoor flink verlies. Daarnaast zag het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl het aantal bestellingen in de eerste helft van het jaar dalen. Alleen omdat de maaltijden die werden besteld over de gehele linie duurder waren, slaagde de maaltijdbezorger erin een lichte omzetgroei te behalen.

Volgens Just Eat Takeaway is de forse bijstelling van de waarde van Grubhub nodig in verband met bredere ontwikkelingen in de sector in combinatie met het oplopen van de rente. 

Onder de streep noteerde het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl in het eerste halfjaar een tekort van 3,5 miljard euro, waar dat vorig jaar nog geen half miljard euro bedroeg. Het aantal bestellingen daalde met 7%, terwijl de omzet gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten met 1% toenam tot een kleine 2,8 miljard euro.

Grubhub werd vorig jaar door Just Eat Takeaway overgenomen. Met de overname was meer dan 7 miljard dollar gemoeid. Maar inmiddels denkt Just Eat Takeaway eraan om Grubhub weer te verkopen. Bij aandeelhouders is de laatste tijd namelijk onvrede ontstaan over de beurswaarde van het bedrijf als geheel. De beurskoers van Just Eat Takeaway is de afgelopen tijd flink gedaald. Activistische beleggers drongen er daarom op aan Grubhub snel weer af te splitsen of te verkopen, wat zou moeten helpen om de beurswaarde van Just Eat Takeaway op te voeren.





Laatste nieuws