Conflict tussen Ben & Jerry's en Unilever is nog niet opgelost

TEL AVIV - Unilever en Ben & Jerry's hebben hun gesprekken over het conflict over de activiteiten van Ben & Jerry's in Israël stopgezet. Het ijsmerk had het moederbedrijf voor de rechter gedaagd naar aanleiding van het besluit van Unilever om de activiteiten van Ben & Jerry's in Israël te verkopen. Vlak voordat de rechtszaak zou dienen, besloten de twee partijen te proberen het geschil buiten de rechtszaal op te lossen. Dat meldt Reuters.

Ben & Jerry's wil vasthouden aan de eigen sociale missie en stelt dat daarover afspraken zijn gemaakt op het moment dat het bedrijf onderdeel werd van Unilever. Door de mensenrechtensituatie wil Ben & Jerry's geen ijs verkopen in de bezette Palestijnse gebieden. Het gaat daarbij vooral om de Westbank en Oost-Jeruzalem. Unilever werd daar als moederbedrijf op aangesproken door kritische aandeelhouders in de Verenigde Staten.

Unilever kondigde vorige maand aan dat het Ben & Jerry's in Israël verkoopt aan Avi Zinger, eigenaar van branchegenoot American Quality. Door de verkoop kon Ben & Jerry's verkocht blijven worden in het Midden-Oosten, terwijl het ijsmerk daar zelf mee gestopt was.  





Laatste nieuws