Kellogg Company wil zich opslitsen in drie onafhankelijke bedrijven

BATTLE CREEK - Kellogg Company wil zich opsplitsen in drie onafhankelijke bedrijven. Het eerste bedrijf richt zich op verkoop van snacks, graanproducten en noedels. Het tweede bedrijf is gericht op kant-en klare graanproducten. Het derde bedrijf gaat zich specialiseren in plantaardige voedingsproducten en wordt opgebouwd rond het merk MorningStar Farms.

Het bedrijf voor snacks, graanrepen en noedels zal jaarlijks een omzet van 11,4 miljard dollar noteren zo is de verwachting. Dit is het bedrijf waarin merken zoals Pringles, Cheez-It en Nutri-Grain worden ondergebracht. Voor het bedrijf in kant-en klare graanproducten wordt een netto jaaromzet van 2,4 miljard dollar voorzien. Hier vallen de ontbijtproducten van merken zoals Kellogg's en Special K onder. Het bedrijf rond het merk MorningStar Farms zal circa 340 miljoen dollar per jaar omzetten.

De opsplitsing is bedoeld om meer waarde voor de aandeelhouders te creëren. Als onafhankelijke bedrijven zijn de drie bedrijven operationeel flexibeler waardoor ze naar verwachting beter in staat zijn om winstgevende groei te realiseren. De verwachting is dat de afsplitsing van de activiteiten in ontbijtgranen het eerst gerealiseerd kan worden en de verzelfstandiging van het merk MorningStar Farms daarna plaats gaat vinden. Eind 2023 zou de volledige opsplitsing van het Amerikaanse voedingsconcern voltooid moeten zijn.





Laatste nieuws