Coca-Cola investeert 1,9 miljoen euro in innovatiecentrum

BRUSSEL - Coca-Cola investeert 1,9 miljoen euro in zijn innovatiecentrum in Brussel. Door de investering kunnen nieuwe dranken ook op kleine schaal geproduceerd worden.

Het innovatiecentrum van Coca-Cola in Brussel is één van de belangrijkste centra van Coca-Cola in de wereld. In Brussel worden veel dranken van de Coca-Cola groep ontwikkeld. De dranken die er worden geproduceerd gaan naar 122 landen en circa 2 miljard consumenten.

Met de nieuwe productielijn wordt de doorlooptijd van het productieproces drie keer korter. Hierdoor kunnen sneller nieuwe dranken worden geproduceerd, die daarna ook gelijk op verschillende markten worden uitgetest.

“Dankzij deze investering kunnen we onze consumentenpanels een totaalervaring aanbieden. Om de voorkeuren van consumenten op vlak van smaak en verpakking te begrijpen, is het belangrijk om ze een zo realistisch mogelijke proefervaring te bieden. Deze feedback is cruciaal om de nieuwe drank of smaakvariant eventueel bij te sturen vóór we de strategische beslissing nemen om hem op de markt te brengen. In die zin is de pilootlijn in België een belangrijke en logische stap in de ambitieuze innovatieplannen van Coca-Cola”, aldus Jean Christophe Lombard, R&D Support Services Director.





Laatste nieuws