Beyond Meat sluit eerste kwartaal af met ruim 100 miljoen dollar verlies

EL SEGUNDO - Beyond Meat heeft het eerste kwartaal van 2022 afgesloten met een omzet van 109,5 miljoen dollar. Dat is 1,2% meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De brutowinst bedroeg circa 200.000 dollar en de Amerikaanse producent van vleesvervangers had een negatief aangepast bedrijfsresultaat EBITDA van 78,9 miljoen dollar. Het nettoverlies over het kwartaal was 100,5 miljoen dollar.

Het totale volume in afgezette producten van Beyond Meat steeg met 12,4%, maar die toename werd grotendeels tenietgedaan door een daling van ongeveer 10% in de netto-inkomsten per kilogram product. Die daling hangt samen met hogere handelskortingen, prijsverlagingen in de Europese Unie, veranderingen in de verkoopmix en negatieve wisselkoerseffecten.

De omzet in het retailkanaal steeg met 6,9% vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. In de Verenigde Staten werd die stijging gedeeltelijk gecompenseerd door de daling van de omzet binnen de foodservice. Ook via de internationale retail- en foodservicekanalen was de omzet lager.





Laatste nieuws