Operationeel directeur Thuisbezorgd beschuldigd van wangedrag

AMSTERDAM - Operationeel directeur Jörg Gerbig vertrekt voorlopig bij Just Eat Takeaway vanwege mogelijk grensoverschrijdend gedrag. Gerbig zou zich hebben misdragen tijdens een evenement van het bedrijf. Dat heeft Just Eat Takeaway bekendgemaakt vlak voor de aandeelhoudersvergadering.

Gerbig is de oprichter van de Duitse maaltijdbezorger Lieferando.de, dat in 2014 is overgenomen door Thuisbezorgd. De Duitser kwam na de overname in de raad van bestuur van het moederbedrijf.

Gerbig zou tijdens de aandeelhoudersvergadering herbenoemd worden. Nu dat niet gebeurt, eindigt zijn termijn per direct. Just Eat Takeaway is een onderzoek gestart naar de beschuldigingen aan het adres van Gerbig.

Het bedrijf houdt de mogelijkheid open dat de 39-jarige Duitser bij een gunstige uitkomst van dat onderzoek op een later moment opnieuw wordt voorgedragen als operationeel directeur.

Daarnaast vertrekt president-commissaris Adriaan Nühn, die toch niet beschikbaar is voor een nieuwe termijn. Nühns herbenoeming was verre van zeker door een groep ontevreden aandeelhouders. Met het vertrek van Nühn neemt TomTom-oprichtster Corinne Vigreux voorlopig de rol van president-commissaris waar.





Laatste nieuws