Ook Panos stapt in e-commerce
bron: FoodPro Network Belgium
NINOVE - Panos gaat een webshop openen. Daarmee mikt de bakkerijketen in de eerste plaats op de bedrijvenmarkt. La Lorraine Bakery Group, eigenaar van Panos, waarschuwt daarnaast voor flinke prijsverhogingen.
De Panos broodjeszaken hebben de coronapandemie relatief goed doorstaan en zullen in 2022 volledig herstellen van de negatieve corona-effecten, meldt het bedrijf in een persbericht. Panos heeft zijn aanbod met succes vernieuwd, plant een belangrijk aantal winkelopeningen op strategische locaties, en zet in op de digitalisering van haar winkelconcepten.
De verkoop via e-commerce en bezorgpartners moet zorgen voor een belangrijke groei: “We richten ons vooral op bedrijven die ontbijt of lunch kunnen bestellen voor hun personeel. Het wordt dan geleverd door een fietskoerier van Deliveroo of Uber Eats”, aldus CEO Guido Vanherpe tegen De Tijd.
Vanherpe waarschuwt daarnaast voor kostenstijgingen: tarwe, plantaardige oliën, karton, energie én personeelskosten gaan de hoogte in. “Dat heb ik nog nooit meegemaakt in de 27 jaar dat ik CEO ben.” La Lorraine zal die stijgende kosten noodgedwongen doorrekenen aan de supermarkten: “Wij kunnen geen marge opgeven, omdat we moeten kunnen investeren. Supermarkten staan er vaak zelf op dat we investeren, onder meer in innovatie en duurzaamheid.”
De omzet van La Lorraine steeg met 19% tot 885 miljoen euro. Voor dit jaar verwacht het bedrijf opnieuw een sterke volumegroei ondanks de oorlog in Oekraïne, waardoor de export naar Rusland en de bouw van een nieuwe productielocatie nabij Moskou 'on hold' werd geplaatst.
Foto: Panos
Laatste nieuws
-
18 apr Greenyard neemt ijsjesfabrikant Crème de la Crème over
-
18 apr Worst uit het lab valt in de smaak bij eerste proeverij in Europa
-
18 apr Meer omzet bij Sligro
-
18 apr Kraft lanceert de Creamy Sauces-lijn
-
18 apr Waardevolle voedingsingrediënten uit koffieprut
-
18 apr Podcast Webinar | Hoe vlieg je een ERP project aan? Het geheim van een succesvolle implementatie
-
18 apr Amerikanen laten vleesvervangers liggen
-
17 apr Just Eat Takeaway kampt met teruglopende orders
-
17 apr Quiz | Hoe duurzaam is uw voedsel- en drankenbedrijf?
-
17 apr Omarm de toenemende complexiteit in productieplanning
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan