Investering van 25 miljoen voor Franse vleesvervangersproducent La Vie

PARIJS - De Franse start-up La Vie, producent van plantaardige alternatieven voor bacon en spekblokjes, ontvangt 25 miljoen euro van investeerders. Het geld komt van investeringsfondsen als Seventure, Oyster Bay en Partech en van een aantal vermogende private investeerders. De producten van La Vie worden al verkocht bij Carrefour en voor dit jaar richt het bedrijf zich op alle grote winkelketens in Frankrijk. Daarnaast wordt er geleverd aan veganistische en vegetarische restaurants. 

Oprichters Nicolas Schweitzer en Vincent Poulichet van La Vie stellen dat hun bedrijf het enige ter wereld is dat er in is geslaagd een plantaardig vet te ontwikkelen dat zich bij het koken en bakken op een vergelijkbare manier gedraagt als dierlijk vet. Het plantaardige alternatief voor spek kreeg een Nutri-Score C. "Dat is minder goed dan broccoli, maar beter dan varkensspek", aldus Schweitzer en Poulichet.

La Vie werd opgericht in 2019 en heeft inmiddels 30 mensen in dienst. Dat aantal moet in korte tijd gaan verdubbelen. La Vie heeft delen van de technologie die wordt toegepast gepatenteerd. Voor de productie van de vleesvervangers wordt een beperkt aantal ingrediënten gebruikt. La Vie gebruikt zonnebloemolie en water dat volgens een speciaal proces is verwerkt. Daarnaast benut La Vie soja als eiwitbron en bevatten de producten zout, kleurstoffen uit radijs of tomatenschillen en een aantal natuurlijke smaakstoffen. 

Schweitzer en Poulichet willen samenwerkingen aangaan met grote fastfoodketens. Daarnaast wil het bedrijf ook met de producten buiten Frankrijk de markt op. In april komen producten van La Vie in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar en er zijn ook plannen om in de Verenigde Staten te starten. De productie heeft het bedrijf uitbesteed aan de industriële partner Sodebo.





Laatste nieuws