Unilever blijft bij bod van 50 miljard pond voor consumententak GSK

LONDEN - Unilever wil niet meer dan 50 miljard pond (circa 60 miljard euro) voor de consumententak van GlaxoSmithKline (GSK) betalen, zo heeft het inmiddels volledig Britse bedrijf laten weten. Unilever benadrukt dat het "strikte financiële discipline" zal blijven nastreven voor zijn aandeelhouders. De consumententak van GSK maakt onder meer de Advil-pijnstillers en Aquafresh-tandpasta.

Unilever ging op dinsdag flink omlaag op de Amsterdamse beurs. Het aandeel daalde 3,5%, onder meer omdat kredietbeoordelaar Fitch waarschuwde dat een overname van die tak van GSK tot een slechtere rating kan leiden. Dat zou betekenen dat Unilever meer geld moet betalen om geld te lenen.

Beleggers zijn niet heel enthousiast over een mogelijke overname. Een dag eerder daalde Unilever al bijna 7% nadat het nieuws van de overname in het weekend bekend was geworden. GSK en minderheidsaandeelhouder Pfizer zijn tot nu toe nog niet met het bod van 50 miljard pond akkoord gegaan.

Unilever wil naar eigen zeggen zijn aandacht verleggen naar productgroepen waar meer winst te halen valt. Unilever wil dan ook afscheid nemen van merken die niet meer binnen de strategie passen. Om welke merken het gaat, zegt Unilever niet.





Laatste nieuws