Metro zoekt koper voor Belgische winkels

BRUSSEL - De Duitse retailgroep Metro doet zijn Belgische Metro-horecagroothandels en Makro-hypermarkten in de verkoop. De Metro-horecagroothandels en Makro-hypermarkten zijn al jaren verliesgevend.

Metro heeft zes Makro-hypermarkten en elf Metro-horecagroothandels in België. Sinds 2015 pompte het moederbedrijf al 420 miljoen euro in de Belgische afdeling. In het boekjaar 2019-2020 liep het verlies op tot 44 miljoen euro bij een omzet van 714 miljoen euro. Een jaar daarvoor was er een verlies van 67 miljoen euro bij een omzet van 738 miljoen euro. Verschillende herstructureringen waren niet voldoende. Met name Makro kampt met een te hoge kostenstructuur en een verouderd concept.

Volgens zakenkrant De Tijd heeft Metro nu aan de zakenbank Rothschild gevraagd om de opties te bekijken. Er zouden al gesprekken lopen met geïnteresseerden kopers. Mogelijk is de Nederlandse horecagroep Sligro kandidaat om Metro over te nemen. Sligro deed al meer overnames in België. Volgens De Tijd bekijkt mogelijk ook supermarktketen Jumbo de zaak, al zijn de winkels van Makro wel erg groot om er enkel een supermarkt in te vestigen.





Laatste nieuws