Avebe verhoogt productie van aardappeleiwit flink om te voldoen aan de marktvraag

01-12 11:45 | bron: FoodPro Network Belgium

VEENDAM - Royal Avebe investeert dit jaar 66 miljoen euro in haar innovatie- en duurzaamheidsprogramma. De meeste van deze investeringen houden verband met de capaciteit aan Solanic-aardappeleiwit. De uitbreiding zorgt voor een aanzienlijke toename van de productiehoeveelheden met ingang van het huidige aardappeloogstseizoen 2021. De voorbereidingen voor verdere groei worden reeds getroffen om te kunnen voldoen aan de verwachte groei van de marktvraag.

Bart Pennings, Director of Business Development: “Een toenemend aantal consumenten is op zoek naar plantaardige alternatieven zonder af te hoeven doen aan de textuur en de smaak. Sinds 2007, nog vóór de wereldwijde vraag naar plantaardig eiwit, voorzien wij met succes in deze consumentenbehoefte met ons bijzonder functionele Solanic-aardappeleiwit.”

Het aardappeleiwit van Avebe wordt op grote schaal gebruikt door bedrijven in de (plantaardige) levensmiddelensector. Bijvoorbeeld door de vervanging van dierlijke ingrediënten als gelatine of melkeiwit in plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel of zoetwaren. Pennings: “Of op de veganistische markt met onze laatste innovaties in kaastoepassingen. Wij helpen de klant om een veganistisch alternatief voor kaas te realiseren door de gewenste textuur te creëren, van romig en schepbaar via glad en smeerbaar naar stevig en snijdbaar. Ons Solanic-aardappeleiwit combineert een uitstekende functionaliteit, zoals emulsificatie, gelvorming en schuimvorming, met een ‘clean label’: ze hoeven niet als allergeen te worden gelabeld en kunnen simpelweg als aardappeleiwit worden aangeduid.”

Solanic-aardappeleiwit heeft de laagste CO2-voetafdruk ten opzichte van andere dierlijke en plantaardige eiwitten. De sterke groei van de plantaardige levensmiddelenmarkt, samen met de aantrekkelijke eigenschappen van de Solanic-aardappeleiwit, heeft in de afgelopen paar jaar tot een tekort geleid. “Met deze investeringen en de toename van de productiecapaciteit, en onze toekomstige uitbreidingsplannen zijn wij de juiste partner om de levensmiddelenindustrie te ondersteunen in de groeiende vraag naar plantaardige levensmiddelen”, besluit Pennings.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
24 jan 'Bain Capital en Carlyle hebben interesse om Friso van FrieslandCampina over te nemen'
24 jan Aldi stopt samenwerking met Deliveroo in Verenigd Koninkrijk
24 jan Markt voor vleesvervangers over 10 jaar goed voor omzet van 140 miljard euro
24 jan Ethyleenoxide, what’s next?
21 jan Wederom topjaar voor Deliveroo
21 jan Nestlé in de tegenaanval in prijzenconflict met Albert Heijn
21 jan Meer dan ooit is het van belang de juiste man of vrouw aan het roer te hebben
21 jan Correcte gewichtsbepaling dankzij scheefstandcorrectie | Easy Level kantelcompenstie: altijd het juiste gewicht
20 jan Albert Heijn waarschuwt voor tekorten door prijzenconflict met Nestlé
20 jan Unilever blijft bij bod van 50 miljard pond voor consumententak GSK
20 jan Investering van 25 miljoen voor Franse vleesvervangersproducent La Vie
20 jan Webinar: De nieuwste generatie software voor de digitalisering van jouw foodbedrijf
20 jan 8 redenen om voor Ucrete industrievloeren te kiezen (video)
19 jan Metro zoekt koper voor Belgische winkels
19 jan Fevia: 'Omikron heeft behoorlijke impact op Belgische voedingsindustrie'
19 jan De nieuwste generatie ERP software voor de digitalisering van jouw voedselbedrijf
19 jan Waar liggen de risico's binnen voedselveiligheidssystemen?
18 jan Aldi opent eerste kassaloze winkel
18 jan Is vertical farming echt het antwoord op het waarborgen van de voedselzekerheid in de wereld?
18 jan Nature’s Pride investeert in avocado inpakrobot (video)
18 jan Wegen | uitprijzen | etiketteren in de AGF sector (video)
17 jan Walmart wil eigen cryptomunt en NFT’s
17 jan Unilever heeft miljarden over voor consumententak GSK
17 jan Wat is premiumisatie en hoe vormt het de drankenindustrie?
14 jan Lege schappen bij Mere in Verenigd Koninkrijk
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?