Regelmatig vermoedens van fraude bij handel in kruiden en specerijen

29-11 14:09 | bron: FoodPro Network Belgium

BRUSSEL - De Europese Commissie heeft de resultaten gepubliceerd van een onderzoek naar de authenticiteit van kruiden en specerijen. Het onderzoek werd uitgevoerd in 21 lidstaten van de EU en in Zwitserland en Noorwegen.

Er werden bijna 10.000 analyses uitgevoerd op 1.885 monsters om de authenticiteit van 6 verschillende kruiden en specerijen te beoordelen. Het percentage monsters waarvan een risico op vervalsing bestond varieerde van 6% voor paprikapoeder tot 48% voor oregano.

De analyses door de Europese Commissie werden gedaan voor peper, komijn, kurkuma, saffraan, paprika- en chilipoeder en oregano. Bij oregano is er met name een risico op besmetting met olijfbladeren. De authenticiteit en zuiverheid van kruiden en specerijen werden beoordeeld aan de hand van relevante ISO-normen. Wanneer een monster niet voldeed aan deze bepalingen werd het als verdacht van vervalsing beschouwd. 

Op basis van deze resultaten heeft de Europese Commissie bedrijven in de kruiden- en specerijensector opgeroepen te komen tot een actieplan. Daarnaast is aan de nationale autoriteiten gevraagd om de officiële controles in de sector op te voeren, om frauduleuze praktijken te voorkomen en fraudeplegers te bestraffen. 

Bekijk hier het rapport 'Results of an EU wide coordinated control plan to establish the prevalence of fraudulent practices in the marketing of herbs and spices'.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
24 jan 'Bain Capital en Carlyle hebben interesse om Friso van FrieslandCampina over te nemen'
24 jan Aldi stopt samenwerking met Deliveroo in Verenigd Koninkrijk
24 jan Markt voor vleesvervangers over 10 jaar goed voor omzet van 140 miljard euro
24 jan Ethyleenoxide, what’s next?
21 jan Wederom topjaar voor Deliveroo
21 jan Nestlé in de tegenaanval in prijzenconflict met Albert Heijn
21 jan Meer dan ooit is het van belang de juiste man of vrouw aan het roer te hebben
21 jan Correcte gewichtsbepaling dankzij scheefstandcorrectie | Easy Level kantelcompenstie: altijd het juiste gewicht
20 jan Albert Heijn waarschuwt voor tekorten door prijzenconflict met Nestlé
20 jan Unilever blijft bij bod van 50 miljard pond voor consumententak GSK
20 jan Investering van 25 miljoen voor Franse vleesvervangersproducent La Vie
20 jan Webinar: De nieuwste generatie software voor de digitalisering van jouw foodbedrijf
20 jan 8 redenen om voor Ucrete industrievloeren te kiezen (video)
19 jan Metro zoekt koper voor Belgische winkels
19 jan Fevia: 'Omikron heeft behoorlijke impact op Belgische voedingsindustrie'
19 jan De nieuwste generatie ERP software voor de digitalisering van jouw voedselbedrijf
19 jan Waar liggen de risico's binnen voedselveiligheidssystemen?
18 jan Aldi opent eerste kassaloze winkel
18 jan Is vertical farming echt het antwoord op het waarborgen van de voedselzekerheid in de wereld?
18 jan Nature’s Pride investeert in avocado inpakrobot (video)
18 jan Wegen | uitprijzen | etiketteren in de AGF sector (video)
17 jan Walmart wil eigen cryptomunt en NFT’s
17 jan Unilever heeft miljarden over voor consumententak GSK
17 jan Wat is premiumisatie en hoe vormt het de drankenindustrie?
14 jan Lege schappen bij Mere in Verenigd Koninkrijk
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?