Vion zet volgende stap en blijft CO2-uitstoot aanzienlijk verlagen

26-11 09:21 | bron: FoodPro Network Belgium

EINDHOVEN - Foodproducent Vion rust acht nieuwe opleggers voor vrachtwagens uit met volledig elektrische koeltechnologie. Hiermee zet Vion het project “Vion Move Food Green” consequent voort, waarmee het bedrijf vervuiling in de voedseltransportketen verder wil verminderen. Eind november heeft Vion de eerste van voorlopig acht opleggers in ontvangst genomen, waarvan de koeling volledig elektrisch is in plaats van aangedreven door dieselmotoren.

Dit wordt mogelijk gemaakt door het Nederlandse bedrijf THT New Cool. Zij brengen het dieselverbruik van de oplegger terug naar nul, terwijl dit verbruik met conventionele koelsystemen tot wel 30 liter per dag kan oplopen. Hierachter schuilt een technologische oplossing die het koelsysteem van energie voorziet door middel van een batterij en de terugwinning van rem-energie. “Dit betekent dat er geen uitstoot zal zijn van broeikasgassen zoals CO2 en dat onze koeling in de toekomst ook geen roet- of deeltjesemissie zal veroorzaken”, legt Michael Schippler (Foto midden) uit, Head of Fleet Management International bij Vion.

Twan Heetkamp, directeur bij THT New Cool (Foto Links), bevestigt hoe nuttig de combinatie van een aerodynamisch ontwerp en brandstofonafhankelijke koeling is in de hele voedseltransportketen: “Dit brengt Vion aanzienlijk dichter bij haar doelstelling om de CO2-uitstoot van ca. 300 opleggers op middellange termijn met 1.500 ton per jaar te verminderen voor het gehele wagenpark. Hieruit blijkt dat de investeringen in een duurzame voedseltransportketen lonen.” Het bedrijf test al sinds maart de uitrusting van een oplegger met het aerodynamisch systeem van Betterflow en heeft “er al zeer goede ervaringen mee opgedaan wat de vermindering van de CO2-uitstoot betreft”, aldus Dr. Katharina Schweiger, Vion-projectmanager Logistics & Supply Chain.

 

Bron: Vion Food Group

Foto: Vion Food Group





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
24 jan 'Bain Capital en Carlyle hebben interesse om Friso van FrieslandCampina over te nemen'
24 jan Aldi stopt samenwerking met Deliveroo in Verenigd Koninkrijk
24 jan Markt voor vleesvervangers over 10 jaar goed voor omzet van 140 miljard euro
24 jan Ethyleenoxide, what’s next?
21 jan Wederom topjaar voor Deliveroo
21 jan Nestlé in de tegenaanval in prijzenconflict met Albert Heijn
21 jan Meer dan ooit is het van belang de juiste man of vrouw aan het roer te hebben
21 jan Correcte gewichtsbepaling dankzij scheefstandcorrectie | Easy Level kantelcompenstie: altijd het juiste gewicht
20 jan Albert Heijn waarschuwt voor tekorten door prijzenconflict met Nestlé
20 jan Unilever blijft bij bod van 50 miljard pond voor consumententak GSK
20 jan Investering van 25 miljoen voor Franse vleesvervangersproducent La Vie
20 jan Webinar: De nieuwste generatie software voor de digitalisering van jouw foodbedrijf
20 jan 8 redenen om voor Ucrete industrievloeren te kiezen (video)
19 jan Metro zoekt koper voor Belgische winkels
19 jan Fevia: 'Omikron heeft behoorlijke impact op Belgische voedingsindustrie'
19 jan De nieuwste generatie ERP software voor de digitalisering van jouw voedselbedrijf
19 jan Waar liggen de risico's binnen voedselveiligheidssystemen?
18 jan Aldi opent eerste kassaloze winkel
18 jan Is vertical farming echt het antwoord op het waarborgen van de voedselzekerheid in de wereld?
18 jan Nature’s Pride investeert in avocado inpakrobot (video)
18 jan Wegen | uitprijzen | etiketteren in de AGF sector (video)
17 jan Walmart wil eigen cryptomunt en NFT’s
17 jan Unilever heeft miljarden over voor consumententak GSK
17 jan Wat is premiumisatie en hoe vormt het de drankenindustrie?
14 jan Lege schappen bij Mere in Verenigd Koninkrijk
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?