Miljoenen aan groeigeld voor fermentatie vegan zuivel

24-11 14:19 | bron: FoodPro Network Belgium

SAN FRANCISCO - Het Amerikaanse bedrijf New Culture heeft 25 miljoen dollar extra kapitaal bij investeerders opgehaald. Het bedrijf wil in de loop van 2022 met een plantaardige variant van mozzarella de markt op. New Culture moet nog wel goedkeuring krijgen van de voedselveiligheidsinstantie om het product op de Amerikaanse markt te mogen brengen.

De nieuwe investeerders in de vegan start-up hebben banden met grote voedingsconcern zoals Dr. Oetker, Kraft Heinz en ADM.

New Culture werd in 2018 opgericht. Het bedrijf maakt gebruik van genetisch gemodificeerde micro-organismen, die door middel van precisiefermentatie het eiwit caseïne kunnen produceren. Daarnaast worden plantaardige vetten, suikers, zout, vitamines en mineralen toegevoegd om een alternatief voor mozzarella te kunnen produceren.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
02 dec JBS wordt grootaandeelhouder van Spaanse kweekvleesproducent
02 dec Bierprijs omhoog in het nieuwe jaar
02 dec Duvel: de beste vloer voor het beste bier (video)
02 dec Foodmerken zien brood in mukbang
01 dec Nederlanders openen Belgische Jumbo in Bree
01 dec Avebe verhoogt productie van aardappeleiwit flink om te voldoen aan de marktvraag
01 dec FrieslandCampina Ingredients biedt eerste plantaardige producten aan
01 dec Traceerbaarheidsuitdagingen voor producenten van sauzen en dressings
01 dec SGS Digicomply (video)
30 nov Rabobank: 'Voedselprijzen blijven hoog in 2022'
30 nov Ook Sainsbury's opent eerste kassaloze winkel
30 nov ADM rondt overname van Sojaprotein af
30 nov “Wat eten we morgen?” Fevia lanceert nieuwe duurzaamheidsroadmap van de Belgische voedingsindustrie
30 nov Delino een mosterdgele vloer op maat van elke saus (video)
30 nov Whitepaper Allergenenmanagement
29 nov Regelmatig vermoedens van fraude bij handel in kruiden en specerijen
29 nov DSM neemt Noors bedrijf Vestkorn Milling over
29 nov Grote reorganisatie bij Carrefour in Italië
29 nov Schot’s vishandel investeert in de esthetische Ucrete CS vloer van Master Builders Solutions
29 nov Energiebesparing bij verdampen CO2 in de voedingsindustrie?
26 nov Startup Next Gen Foods wil met Tindle Europese markt veroveren
26 nov Whitepaper: Global Food and Beverage Industry Trends and Strategic Insights 2021
26 nov Vion zet volgende stap en blijft CO2-uitstoot aanzienlijk verlagen
26 nov Naleving van wet- en regelgeving in de voedingsmiddelenindustrie
26 nov Verzegel je maaltijden met een etiket! (video)
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?