Miljoenen aan groeigeld voor fermentatie vegan zuivel
bron: FoodPro Network Belgium
SAN FRANCISCO - Het Amerikaanse bedrijf New Culture heeft 25 miljoen dollar extra kapitaal bij investeerders opgehaald. Het bedrijf wil in de loop van 2022 met een plantaardige variant van mozzarella de markt op. New Culture moet nog wel goedkeuring krijgen van de voedselveiligheidsinstantie om het product op de Amerikaanse markt te mogen brengen.
De nieuwe investeerders in de vegan start-up hebben banden met grote voedingsconcern zoals Dr. Oetker, Kraft Heinz en ADM.
New Culture werd in 2018 opgericht. Het bedrijf maakt gebruik van genetisch gemodificeerde micro-organismen, die door middel van precisiefermentatie het eiwit caseïne kunnen produceren. Daarnaast worden plantaardige vetten, suikers, zout, vitamines en mineralen toegevoegd om een alternatief voor mozzarella te kunnen produceren.
Laatste nieuws
-
19 apr Hogere prijzen en volumes bij Danone
-
19 apr Cacaoprijzen breken records
-
19 apr Unilever zwakt duurzaamheidsdoel voor plastic af
-
19 apr Activistische aandeelhouders eisen gezonde voeding van Nestlé
-
19 apr Cacaoboeren gaan in Brussel protesteren tegen lage prijzen
-
19 apr Colruyt krijgt goedkeuring voor overname 54 Match- en Smatch-winkels
-
19 apr Hoe planningssoftware voor voedselproductie zorgt voor consistent succes op 3 fronten
-
18 apr Greenyard neemt ijsjesfabrikant Crème de la Crème over
-
18 apr Worst uit het lab valt in de smaak bij eerste proeverij in Europa
-
18 apr Meer omzet bij Sligro
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan