Cosun brengt plantaardig eiwit isolaat met neutrale smaak op de markt

24-11 09:41 | bron: FoodPro Network Belgium

FRANKFURT - Op de FIE beurs in Frankfurt (30 november t/m 2 december 2021) introduceert Cosun, in lijn met de nieuwe strategie, een veelbelovend, nieuw product: Een eiwit isolaat uit de Fava boon. Het wordt klimaatvriendelijk geproduceerd, met een unieke combinatie van eigenschappen, waaronder een neutrale smaak, hoge oplosbaarheid en goede voedingswaarde. "Fava eiwit isolaat biedt het eiwitgehalte en de functionaliteit die nodig zijn om een hoogwaardig consumentenproduct te creëren."

Ondanks dat dit project in een pilotfase bevindt, zal de eerste commerciële productie van Fava eiwit isolaat eind Q1 2022 plaatsvinden. Marcel van der Vaart, Business Development Manager bij Cosun, nodigt bezoekers van de FIE uit om al veel eerder te proeven. “Want smaak is doorslaggevend voor de consument”, zegt hij.

“De marktvraag naar zuivelalternatieven groeit al jaren, maar het is ook moeilijk om aan alle wensen van de consument te voldoen. Het probleem zit hem vooral in het feit dat de meeste plantaardige eiwitten de ongelukkige reputatie hebben een boonachtige, kartonachtige smaak te hebben. Steeds meer consumenten willen plantaardige producten eten, maar als de ervaring onder verwachting is, zullen ze het product niet opnieuw kopen. Smaak komt echt op de eerste plaats.”

“Met ons Fava eiwit isolaat heeft Cosun een plantaardig eiwit ontwikkeld dat mild smaakt, zelfs bij een hogere dosering. Ook het mondgevoel werd door de testpanels als ‘zacht’ en ‘romig’ ervaren. Dat maakt het mogelijk om grotere hoeveelheden eiwit aan een product toe te voegen, wat de voedingswaarde sterk ten goede komt.”

Fava garandeert clean label

Uit de testresultaten van Fava blijkt dat het eiwit isolaat niet alleen neutraal smaakt, maar ook goed scoort met een lage viscositeit en hoge oplosbaarheid. Dit vergroot de toepassingsruimte en maakt veganistische oplossingen in een breed scala aan producten mogelijk. Michiel Pronk, Sales Manager voor Fava eiwit isolaat: “Het combineren van voedingswaarde, smaak en stabiliteit in plantaardige producten zonder een significante hoeveelheid gommen en stabilisatoren toe te voegen, blijft een uitdaging. Vooral in sauzen en dressings, waar de groei achterblijft omdat het moeilijk is om met alleen plantaardige eiwitten een stabiele emulsie te bereiken. Met ons Fava eiwit isolaat zijn we erin geslaagd om de functionaliteit te leveren die nodig is om deze emulsie te maken zonder de noodzaak van extra stabilisatoren.”

Wereldwijde productie van plantaardige eiwitten is nodig

Pronk en Van der Vaart zijn niet alleen trots op hun innovatie, maar zijn ook blij dat ze met de introductie van dit Fava eiwit isolaat aan veel consumentenbehoeften kunnen voldoen. Met het vizier gericht op de eiwittransitie, zien zij dit als hard nodig. “Als we de doelstellingen van de Europese en Nationale Eiwitstrategie willen halen, moeten we ervoor zorgen dat plantaardige eiwitten zo snel mogelijk mainstream worden.”, legt Van der Vaart uit. “De marktvraag is niet het probleem, het gaat om het genereren van voldoende aanbod, waarvoor we plantaardige eiwitinitiatieven van over de hele wereld nodig hebben. Gezien de urgentie van de eiwittransitie is Fava eiwit isolaat absoluut geen proefproduct: Cosun wil de eerste volwaardige volumes – volledig geproduceerd en verwerkt in Europa – in het introductiejaar produceren en in de periode daarna snel opschalen.

 

Bron: Cosun

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
02 dec JBS wordt grootaandeelhouder van Spaanse kweekvleesproducent
02 dec Bierprijs omhoog in het nieuwe jaar
02 dec Duvel: de beste vloer voor het beste bier (video)
02 dec Foodmerken zien brood in mukbang
01 dec Nederlanders openen Belgische Jumbo in Bree
01 dec Avebe verhoogt productie van aardappeleiwit flink om te voldoen aan de marktvraag
01 dec FrieslandCampina Ingredients biedt eerste plantaardige producten aan
01 dec Traceerbaarheidsuitdagingen voor producenten van sauzen en dressings
01 dec SGS Digicomply (video)
30 nov Rabobank: 'Voedselprijzen blijven hoog in 2022'
30 nov Ook Sainsbury's opent eerste kassaloze winkel
30 nov ADM rondt overname van Sojaprotein af
30 nov “Wat eten we morgen?” Fevia lanceert nieuwe duurzaamheidsroadmap van de Belgische voedingsindustrie
30 nov Delino een mosterdgele vloer op maat van elke saus (video)
30 nov Whitepaper Allergenenmanagement
29 nov Regelmatig vermoedens van fraude bij handel in kruiden en specerijen
29 nov DSM neemt Noors bedrijf Vestkorn Milling over
29 nov Grote reorganisatie bij Carrefour in Italië
29 nov Schot’s vishandel investeert in de esthetische Ucrete CS vloer van Master Builders Solutions
29 nov Energiebesparing bij verdampen CO2 in de voedingsindustrie?
26 nov Startup Next Gen Foods wil met Tindle Europese markt veroveren
26 nov Whitepaper: Global Food and Beverage Industry Trends and Strategic Insights 2021
26 nov Vion zet volgende stap en blijft CO2-uitstoot aanzienlijk verlagen
26 nov Naleving van wet- en regelgeving in de voedingsmiddelenindustrie
26 nov Verzegel je maaltijden met een etiket! (video)
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?