Duitse start-up wil cacaoloze chocolade produceren
05 aug 2022 06:05
bron: FoodPro Network Belgium
bron: FoodPro Network Belgium
MUNCHEN - De Duitse startup QOA werkt aan chocolade waarin geen cacao wordt verwerkt. Het bedrijf wist onlangs voor 6 miljoen dollar kapitaal op te halen bij investeerders.
Het bedrijf wil hiermee een pilotfabriek realiseren in München. Ook wil QOA het geld gebruiken om extra mensen in dienst te nemen.
QOA past voor de productie van cacaoloze chocolade een fermentatietechnologie toe waarbij gebruik wordt gemaakt van granen en een mix van bacteriën. De producten van QOA zijn zuiver plantaardig en bevatten geen conserveermiddelen.
In 2022 hoopt het bedrijf de eerste producten op de markt te brengen.
Foto: Sara Marquart (CO-FOUNDER & CTO) en Maximilian Marquart (CO-FOUNDER & CEO)
Laatste nieuws
-
28 mrt Wouter Kolk stapt op bij Ahold Delhaize
-
28 mrt Tuinboon maakt chocola in Europa
-
28 mrt Nederland grootste bierexporteur EU, België grootste exporteur bevroren aardappelproducten
-
28 mrt Hogere prijzen stuwen verkopen maker Spa-mineraalwater
-
28 mrt Huishoudens gooien dagelijks wereldwijd miljard maaltijden weg
-
28 mrt Hoe maakt technologie een duurzaam verschil in de voedingsmiddelen- en drankensector?
-
28 mrt Plantaardig voedsel: wat wil de consument?
-
27 mrt Toelating voor Fermotein van The Protein Brewery in Singapore
-
27 mrt ICA vertrekt uit inkoopalliantie Epic
-
27 mrt Duurzame productie en distributie: Een draaiboek voor de voedingsindustrie
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan