Startup Next Gen Foods wil met Tindle Europese markt veroveren

AMSTERDAM - De snelgroeiende startup Next Gen Foods, opgericht in 2020 in Singapore, wordt ook in Europa actief en start daarbij in Amsterdam. Het bedrijf heeft in Nederland een productiefaciliteit, waar Tindle wordt gemaakt, een plantaardige vervanger voor pluimveevlees. Tindle is al met succes gelanceerd in Azië en het Midden-Oosten. Het is verkrijgbaar in circa 150 restaurants. Eerder dit jaar haalde het bedrijf 30 miljoen dollar aan groeigeld op.

Tindle is het eerste product van Next Gen Foods en wordt gemaakt van 9 ingrediënten. De Nederlander John Seegers is technologisch directeur van Next Gen Foods, waarbij hij verantwoordelijk is voor productontwikkeling.

Seegers stond aan de wieg van Tindle en heeft de textuur, de smaak, het aroma en de sappigheid van het product geperfectioneerd. Met de introductie van het product op de Nederlandse markt gaan Seegers en zijn team nauw samenwerken met chef-koks en horecaexploitanten om de plantaardige variant van kip bekend te maken bij het grote publiek.





Laatste nieuws