Anthony Botelberge volgt Jan Vander Stichele op als Fevia-voorzitter

20-10 10:07 | bron: FoodPro Network Belgium

BRUSSEL - Anthony Botelberge, managing director van Frigilunch, een kmo gespecialiseerd in bereide maaltijden, wordt vanaf 29 november de nieuwe voorzitter van Fevia. Hij neemt tijdens de Fevia Jaarvergadering de fakkel over van Jan Vander Stichele en zal er samen met de leden van Fevia de nieuwe duurzaamheidsroadmap van de Belgische voedingsindustrie lanceren.

Na drie jaar draagt Jan Vander Stichele (Lotus Bakeries) op 29 november het voorzitterschap van Fevia over aan Anthony Botelberge. De uittredende voorzitter blikt terug op een bewogen periode: “Met zowel de Brexit, de coronacrisis en de stijgende grondstofprijzen en productiekosten hebben onze voedingsbedrijven de voorbije jaren een aantal serieuze uitdagingen te verwerken gekregen. Maar ze laten de moed niet zakken en blijven investeren en innoveren als grootste industriële sector van het land. Ik heb er het volste vertrouwen in dat onze bedrijven daarbij ook de komende jaren kunnen blijven rekenen op de steun van het Fevia team en op een gemotiveerde voorzitter,” aldus Jan Vander Stichele.

Anthony Botelberge is als eigenaar van Frigilunch en als voorzitter van BReMA, de sectorfederatie van de bereide maaltijden in België, al jaren nauw betrokken bij de werking van Fevia. Hij wil als nieuwe voorzitter van Fevia zijn schouders zetten onder de uitrol van de gloednieuwe duurzaamheidsroadmap van de Belgische voedingsindustrie. Met die strategie, die Fevia op 29 november lanceert, wil de sector de komende jaren een voortrekkersrol opnemen om mee vorm te geven aan een duurzaam voedingssysteem.

“We zorgen als Belgische voedingsindustrie dagelijks voor heerlijke voeding en dranken en we zijn dat blijven doen tijdens de coronacrisis of recenter nog na de overstromingen. We mogen daar fier op zijn! Als nieuwe Fevia voorzitter wil ik dus ook ambassadeur zijn van ons promotiemerk ‘Food.be – Small country. Great food.’,” zegt Anthony Botelberge. “Tegelijk zijn we ook een sector die investeert, innoveert, in dialoog gaat en keer op keer verantwoordelijkheid opneemt. Ik ben alvast enorm blij met de kans om daar de komende jaren aan bij te dragen als voorzitter van Fevia!”

Bart Buysse, CEO van Fevia, bedankt Jan Vander Stichele nadrukkelijk voor de manier waarop hij de voorbije drie jaar het Fevia team steunde om samen de sector door een turbulente episode te loodsen: “Na een veelbelovend begin in 2019, met een recordjaar voor de Belgische voedingsindustrie, moesten we snel schakelen naar een soort permanente crisis-modus. Op zo’n moment is het enorm dankbaar om in tandem constructief met een voorzitter te kunnen samenwerken om de sector met zo weinig mogelijk kleerscheuren doorheen de corona-storm te navigeren. Tegelijk wil ik onze nieuwe voorzitter Anthony van harte feliciteren en veel succes wensen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we op dezelfde constructieve manier de krachten zullen blijven bundelen om de sector klaar te stomen voor de uitdagingen van morgen.”

 

Bron: Fevia





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
02 dec JBS wordt grootaandeelhouder van Spaanse kweekvleesproducent
02 dec Bierprijs omhoog in het nieuwe jaar
02 dec Duvel: de beste vloer voor het beste bier (video)
02 dec Foodmerken zien brood in mukbang
01 dec Nederlanders openen Belgische Jumbo in Bree
01 dec Avebe verhoogt productie van aardappeleiwit flink om te voldoen aan de marktvraag
01 dec FrieslandCampina Ingredients biedt eerste plantaardige producten aan
01 dec Traceerbaarheidsuitdagingen voor producenten van sauzen en dressings
01 dec SGS Digicomply (video)
30 nov Rabobank: 'Voedselprijzen blijven hoog in 2022'
30 nov Ook Sainsbury's opent eerste kassaloze winkel
30 nov ADM rondt overname van Sojaprotein af
30 nov “Wat eten we morgen?” Fevia lanceert nieuwe duurzaamheidsroadmap van de Belgische voedingsindustrie
30 nov Delino een mosterdgele vloer op maat van elke saus (video)
30 nov Whitepaper Allergenenmanagement
29 nov Regelmatig vermoedens van fraude bij handel in kruiden en specerijen
29 nov DSM neemt Noors bedrijf Vestkorn Milling over
29 nov Grote reorganisatie bij Carrefour in Italië
29 nov Schot’s vishandel investeert in de esthetische Ucrete CS vloer van Master Builders Solutions
29 nov Energiebesparing bij verdampen CO2 in de voedingsindustrie?
26 nov Startup Next Gen Foods wil met Tindle Europese markt veroveren
26 nov Whitepaper: Global Food and Beverage Industry Trends and Strategic Insights 2021
26 nov Vion zet volgende stap en blijft CO2-uitstoot aanzienlijk verlagen
26 nov Naleving van wet- en regelgeving in de voedingsmiddelenindustrie
26 nov Verzegel je maaltijden met een etiket! (video)
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?