Supermarktfamilie Colruyt koopt Santos Bikes

HALLE / NIEUW-VENNEP - De Belgische supermarktfamilie Colruyt neemt via zijn investeringsmaatschappij Korys een meerderheidsbelang in Santos Bikes. De in Nieuw-Vennep gevestigde fietsenproducent maakt op maat gemaakte fietsen voor consumenten, en levert al vele jaren (patrouille)fietsen aan politiediensten in Nederland, België en Zweden.

De investering sluit zeer goed aan bij de investeringsfilosofie van Korys, waarbij de focus ligt op de consument die bewust bezig is met zijn gezondheid en nadenkt over zijn impact op het milieu. De betrokkenheid van Santos oprichter Robbert Rutgrink (CEO) en investeerder Robert Vaneman (tevens huidig CFO) blijft ongewijzigd. Think2Act draagt na 4 jaar de fakkel over aan Korys maar blikt tevreden terug op de samenwerking.

‘Duurzame mobiliteit en een gezonde levensstijl zijn thema’s waar we op willen blijven inzetten, hierbij wint de fiets meer en meer aan belang, zowel vanuit recreatief als vanuit functioneel oogpunt. De pandemie heeft dit proces alleen maar verder versneld’ aldus Thomas De Kempeneer, Investment Director bij Korys. ‘Santos krijgt nu toegang tot de kennis en expertise van het uitgebreide netwerk van Korys en we kijken er naar uit om samen met het Santos management werk te maken van verdere ontwikkeling en groei binnen de organisatie.’

Santos oprichter Robbert Rutgrink vult aan: ‘We merken dat de vraag vanuit het buitenland steeds meer toeneemt en zien heel veel groeipotentieel. Geografische expansie en verder uitbreiden van ons aanbod zullen met de komst van Korys dan ook alle aandacht krijgen.’

Bij Santos Bikes in Nieuw-Vennep werken zo’n 25 mensen. De omzet van het in 1997 opgerichte fietsenbedrijf bedraagt circa 10 miljoen euro.





Laatste nieuws