Verpakken onder gewijzigde atmosfeer: nieuw e-book beschikbaar

19-10 06:05 | bron: FoodPro Network Belgium

LUIK - Een belangrijke oorzaak voor de beperkte houdbaarheid van voedsel kan worden toegeschreven aan de zuurstof in de buitenlucht. Deze stimuleert namelijk de ontwikkeling van allerlei bacteriën en microben die het voedsel aantasten.

Bij gasverpakken wordt de lucht in de verpakking vervangen door een specifieke gassamenstelling (‘Modified Atmosphere Packaging’, kortweg MAP). Hiermee kan de houdbaarheid van het voedsel aanzienlijk verlengd worden, zonder dat er chemische conserveringsmiddelen of stabilisatoren aan te pas komen.

Gasverpakken
De mogelijkheden van gasverpakken sluiten optimaal aan bij een aantal belangrijke trends en ontwikkelingen die vandaag leven bij de consument. Wie geniet er nu niet van kraakverse producten, waarbij de smaak en de textuur zo lang mogelijk behouden blijven? We kiezen ook vaker bewust voor natuurlijke producten met zo min mogelijk conserveringsmiddelen erin.

Een andere trend heeft te maken met het groeiend aantal alleenstaanden en eenoudergezinnen in onze samenleving. Daardoor neemt de vraag toe naar makkelijk te gebruiken (kant-en-klaar) gerechten en naar maaltijden in individuele porties. Tot slot heeft iedereen er voordeel bij dat we voedselverspilling tegengaan, onder andere door voedingswaren te maken met een langere houdbaarheid. MAP kan op elk van deze vlakken een belangrijke bijdrage leveren.

Bovendien brengt MAP ook de nodige voordelen met zich mee voor voedselproducenten. Dankzij de verlengde houdbaarheid van hun producten kunnen ze hun afzetmarkt uitbreiden en tegelijk ook hun logistiek en hun productieprocessen optimaliseren. En uiteraard zorgt de langere houdbaarheid van de voedingsmiddelen ook voor een verhoogde klantentevredenheid.

MAP e-book
Er bestaat niet zoiets als een universele MAP oplossing die voor elk voedingsproduct en/of in combinatie met eender welke verpakking kan ingezet worden. Integendeel: gasverpakken is altijd maatwerk en het juiste gebruik ervan is afhankelijk van meerdere factoren. Daarom heeft Air Liquide een verhelderend e-book over MAP uitgewerkt waarin alle belangrijke facetten in klare taal worden uiteengezet.

In het e-book worden de meest gebruikte MAP-samenstellingen voorgesteld en wordt aangegeven met welke voedingsproducten deze gebruikt kunnen worden. Daarnaast vindt u ook de nodige uitleg over geschikte verpakkingsfolies en -machines en over technieken zoals gecompenseerd vacuüm en spoelbegassing.

Download hier het e-book!

 

Bron: Air Liquide - partner FoodPro Network Belgium





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
02 dec JBS wordt grootaandeelhouder van Spaanse kweekvleesproducent
02 dec Bierprijs omhoog in het nieuwe jaar
02 dec Duvel: de beste vloer voor het beste bier (video)
02 dec Foodmerken zien brood in mukbang
01 dec Nederlanders openen Belgische Jumbo in Bree
01 dec Avebe verhoogt productie van aardappeleiwit flink om te voldoen aan de marktvraag
01 dec FrieslandCampina Ingredients biedt eerste plantaardige producten aan
01 dec Traceerbaarheidsuitdagingen voor producenten van sauzen en dressings
01 dec SGS Digicomply (video)
30 nov Rabobank: 'Voedselprijzen blijven hoog in 2022'
30 nov Ook Sainsbury's opent eerste kassaloze winkel
30 nov ADM rondt overname van Sojaprotein af
30 nov “Wat eten we morgen?” Fevia lanceert nieuwe duurzaamheidsroadmap van de Belgische voedingsindustrie
30 nov Delino een mosterdgele vloer op maat van elke saus (video)
30 nov Whitepaper Allergenenmanagement
29 nov Regelmatig vermoedens van fraude bij handel in kruiden en specerijen
29 nov DSM neemt Noors bedrijf Vestkorn Milling over
29 nov Grote reorganisatie bij Carrefour in Italië
29 nov Schot’s vishandel investeert in de esthetische Ucrete CS vloer van Master Builders Solutions
29 nov Energiebesparing bij verdampen CO2 in de voedingsindustrie?
26 nov Startup Next Gen Foods wil met Tindle Europese markt veroveren
26 nov Whitepaper: Global Food and Beverage Industry Trends and Strategic Insights 2021
26 nov Vion zet volgende stap en blijft CO2-uitstoot aanzienlijk verlagen
26 nov Naleving van wet- en regelgeving in de voedingsmiddelenindustrie
26 nov Verzegel je maaltijden met een etiket! (video)
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?