Logistieke problemen Carrefour nog niet opgelost

NIJVEL - Alhoewel er een week geleden een einde kwam aan de staking bij het distributiecentrum van Kuehne+Nagel in Nijvel, houdt het bevoorradingsprobleem bij Carrefour aan. Vakbonden vrezen dat het probleem structureel is en wijzen onder meer op het tekort aan vrachtwagenchauffeurs.

Diverse vestigingen van Carrefour Market kampen nog steeds met lege schappen. De problemen lijken het grootst bij de droge voeding, zoals koekjes en wijn, en bij verzorgingsproducten zoals bijvoorbeeld wc-papier. “De bevoorrading van onze winkel loopt volledig in het honderd”, aldus een anonieme bron tegen De Standaard. Van zijn grote bestelling die hij vorige week plaatste, werd volgens hem slechts een derde geleverd. 

Bij Carrefour ontkennen ze de problemen overigens ook niet. Op Facebook verontschuldigde François-Melchior de Polignac, de topman van Carrefour België, zich zelfs bij de klanten. “Wij doen ons uiterste best om je zo snel mogelijk opnieuw een volledig gamma producten aan te bieden”.

Volgens woordvoerster Aurélie Gerth is Carrefour afhankelijk van logistieke partner Kuehne+Nagel, die de distributiecentra uitbaat. “We kunnen geen zekerheid bieden over wanneer dit allemaal opgelost raakt.” 





Laatste nieuws