Nestlé ontwikkelt plantaardige alternatieven voor ei en garnalen

12-10 09:51 | bron: FoodPro Network Belgium

VEVEY - Voedingsgigant Nestlé breidt zijn assortiment van plantaardige voedingsmiddelen verder uit met twee nieuwe productinnovaties. Het gaat om plantaardige alternatieven voor ei en garnalen. De producten worden op de markt gebracht onder de merkvlag van Garden Gourmet.

Eivervanger Garden Gourmet vEGGie is veganistisch, bevat soja-eiwit en omega-3 vetzuren en heeft een Nutri-Score A. De veggie eieren kunnen onder meer geklutst worden zoals echte eieren.

Daarnaast introduceert Nestlé Garden Gourmet Vrimp: een plantaardig alternatief voor garnalen. Vrimps zijn gemaakt van een combinatie van zeewier, erwten en konjakwortel en heeft een Nutri-Score B. Volgens Nestlé heeft het ook “de authentieke textuur en smaak van sappige garnalen.”

"Onze nieuwe plantaardige garnalen- en ei-alternatieven hebben een authentieke textuur en smaak, evenals een gunstig voedingsprofiel, waardoor ze een goede vervanger zijn voor dierlijke garnalen en eieren in een breed scala aan gerechten. Onze jarenlange expertise in plant-, eiwit- en voedingswetenschappen stelde onze teams in staat deze geweldige innovaties in minder dan een jaar te ontwikkelen. Op dit moment zijn onze onderzoeksteams al bezig met de voorbereidingen voor de volgende golf van plantaardige lanceringen”, aldus Stefan Palzer, CTO bij Nestlé.

 

Foto: Nestlé





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
20 okt Europees Parlement steunt 'Van boer tot bord'-strategie van Europese Commissie
20 okt Anthony Botelberge volgt Jan Vander Stichele op als Fevia-voorzitter
20 okt Veel voedingsbedrijven kondigen prijsverhogingen aan
20 okt Nestlé gaat voor volledig zichtbare bevoorradingsketen
20 okt Dé oplossing voor bulk in de supermarkt (video)
19 okt Supermarktfamilie Colruyt koopt Santos Bikes
19 okt Omzet Danone groeit met 3,8 procent
19 okt DSM rondt overname van First Choice Ingredients af
19 okt Verpakken onder gewijzigde atmosfeer: nieuw e-book beschikbaar
19 okt EFSA ontwikkelt tool voor vaststellen THT- of TGT-datum
18 okt Free From Functional & Health Ingredients 2021: Inzicht in de belangrijkste voedingstrends -nu én over vijf jaar
18 okt Koffie wordt duurder en minder lekker
18 okt Food Safety Culture: basis voor bestaansrecht
18 okt Kaasboerderij Kaamps: Zekerheid over temperatuur stelt productieproces veilig
15 okt Logistieke problemen Carrefour nog niet opgelost
15 okt Nature’s Pride investeert in avocado inpakrobot (video)
15 okt Wegen | uitprijzen | etiketteren in de AGF sector (video)
14 okt Redefine Meat heeft grootse internationale plannen
14 okt Mars wil in 2050 volledig klimaatneutraal zijn
14 okt Anticiperen op wettelijke consequenties Farm to Fork Strategy
14 okt Het recept voor de drielaagstaart die Supply Chain Planning heet
13 okt EU zet stap in 'worstenoorlog' met Britten
13 okt Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway blijft groeien
13 okt Nestlé test blockchaintechnologie in Nieuw-Zeeland en Latijns-Amerika
13 okt Whitepaper zout- en suikerreductie: 4 criteria voor succesvol reduceren
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?