Nestlé ontwikkelt plantaardige alternatieven voor ei en garnalen

VEVEY - Voedingsgigant Nestlé breidt zijn assortiment van plantaardige voedingsmiddelen verder uit met twee nieuwe productinnovaties. Het gaat om plantaardige alternatieven voor ei en garnalen. De producten worden op de markt gebracht onder de merkvlag van Garden Gourmet.

Eivervanger Garden Gourmet vEGGie is veganistisch, bevat soja-eiwit en omega-3 vetzuren en heeft een Nutri-Score A. De veggie eieren kunnen onder meer geklutst worden zoals echte eieren.

Daarnaast introduceert Nestlé Garden Gourmet Vrimp: een plantaardig alternatief voor garnalen. Vrimps zijn gemaakt van een combinatie van zeewier, erwten en konjakwortel en heeft een Nutri-Score B. Volgens Nestlé heeft het ook “de authentieke textuur en smaak van sappige garnalen.”

"Onze nieuwe plantaardige garnalen- en ei-alternatieven hebben een authentieke textuur en smaak, evenals een gunstig voedingsprofiel, waardoor ze een goede vervanger zijn voor dierlijke garnalen en eieren in een breed scala aan gerechten. Onze jarenlange expertise in plant-, eiwit- en voedingswetenschappen stelde onze teams in staat deze geweldige innovaties in minder dan een jaar te ontwikkelen. Op dit moment zijn onze onderzoeksteams al bezig met de voorbereidingen voor de volgende golf van plantaardige lanceringen”, aldus Stefan Palzer, CTO bij Nestlé.

 

Foto: Nestlé





Laatste nieuws