Anticiperen op wettelijke consequenties Farm to Fork Strategy

14-10 06:03 | bron: FoodPro Network Belgium

WAGENINGEN - De Farm to Fork Strategy is deel van de Green Deal van de Europese Unie. Deze Green Deal is het overkoepelende plan van de Europese Commissie om de Europese economie te verduurzamen. De Farm to Fork Strategy is een plan dat opgezet is in 2020 en het beleid uitbreidt van landbouw naar de hele voedselketen: van productie tot consumptie.

Wageningen University & Research (WUR) zit met verschillende experts bovenop de ontwikkelingen rondom de Farm to Fork Strategy. Op 30 november aanstaande delen o.a. de WUR experts van de Food Law Group, Dr. Hanna Schebesta & dr. Mirta Allesandrini, de te verwachten wettelijke veranderingen, die voortvloeien uit de Farm to Fork strategie. Samen met Thor Tummers van Unilever wordt er tijdens het seminar, samen met de deelnemers, gewerkt aan het voorspellen van scenario’s voor het bedrijfsleven, de overheid en andere betrokkenen. Er zal tevens iets worden gedeeld over hoe een multinational als Unilever zich voorbereid op de aankomende veranderingen.

Kortom, dit seminar is speciaal ontwikkeld voor de food professionals die proactief willen nadenken over dit onderwerp en die voorop willen lopen met de voorbereiding op veel veranderingen vanuit de Europese Unie.   

Meer informatie: https://www.wur.nl/en/Education-Programmes/Wageningen-Academy/What-we-offer-you/Courses/Food/show/Seminar-EU-Farm-to-Fork-Food-Laws.htm





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
20 okt Europees Parlement steunt 'Van boer tot bord'-strategie van Europese Commissie
20 okt Anthony Botelberge volgt Jan Vander Stichele op als Fevia-voorzitter
20 okt Veel voedingsbedrijven kondigen prijsverhogingen aan
20 okt Nestlé gaat voor volledig zichtbare bevoorradingsketen
20 okt Dé oplossing voor bulk in de supermarkt (video)
19 okt Supermarktfamilie Colruyt koopt Santos Bikes
19 okt Omzet Danone groeit met 3,8 procent
19 okt DSM rondt overname van First Choice Ingredients af
19 okt Verpakken onder gewijzigde atmosfeer: nieuw e-book beschikbaar
19 okt EFSA ontwikkelt tool voor vaststellen THT- of TGT-datum
18 okt Free From Functional & Health Ingredients 2021: Inzicht in de belangrijkste voedingstrends -nu én over vijf jaar
18 okt Koffie wordt duurder en minder lekker
18 okt Food Safety Culture: basis voor bestaansrecht
18 okt Kaasboerderij Kaamps: Zekerheid over temperatuur stelt productieproces veilig
15 okt Logistieke problemen Carrefour nog niet opgelost
15 okt Nature’s Pride investeert in avocado inpakrobot (video)
15 okt Wegen | uitprijzen | etiketteren in de AGF sector (video)
14 okt Redefine Meat heeft grootse internationale plannen
14 okt Mars wil in 2050 volledig klimaatneutraal zijn
14 okt Anticiperen op wettelijke consequenties Farm to Fork Strategy
14 okt Het recept voor de drielaagstaart die Supply Chain Planning heet
13 okt EU zet stap in 'worstenoorlog' met Britten
13 okt Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway blijft groeien
13 okt Nestlé test blockchaintechnologie in Nieuw-Zeeland en Latijns-Amerika
13 okt Whitepaper zout- en suikerreductie: 4 criteria voor succesvol reduceren
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?