Ter Beke en Hilton tonen interesse in Imperial Meat Products

LIEVEGEM - Vleeswarenproducent Imperial Meat Products, onder meer bekend van merken zoals Stegeman, Aoste en Marcassou staat in de etalage. Het Belgische Ter Beke en het Britse Hilton tonen concrete interesse in het bedrijf.

Het Spaanse Campofrio wil zijn vleeswarenactiviteiten in de Benelux verkopen, waaronder Imperial Meat Products dat met vijf Belgische productielocaties goed is voor een omzet van circa 230 miljoen euro. Ook het Nederlandse Stegeman uit Wijhe behoort tot de groep.

Eén van de kandidaat-kopers zou Ter Beke zijn. Dat bedrijf heeft inmiddels aan De Tijd bevestigd dat er gesprekken gaande zijn. Aoste en Marcassou zouden een mooie aanvulling zijn op het vleeswarenaanbod van het beursgenoteerde Ter Beke.

Ook het Britse Hilton Food, een belangrijke leverancier van Albert Heijn en Delhaize, zou belangstelling tonen.

Mogelijk wordt Imperial Meat Products opgesplitst en in delen verkocht. Ter Beke zou dan de salami-, ham- en paté-activiteiten overnemen, en ook de Ardense fabriek Champlon Salaisons, die Marcassou produceert. Ter Beke praat hier naar eigen zeggen ook over met Stegeman. Hilton Food zou in dat scenario gevogelteproducent Cornby en versnijder Amando overnemen. 





Laatste nieuws