Tony’s Chocolonely blijft strijden voor leefbaar inkomen voor boeren

AMSTERDAM - Ondanks de flink gedaalde cacaoprijs in Ivoorkust blijft Tony’s Chocolonely de referentieprijs voor een leefbaar inkomen betalen. Tony’s Chocolonely roept alle concurrenten ook op om hetzelfde te doen.

Dit oogstseizoen daalt de cacaoprijs in Ivoorkust, de grootste cacaoproducent ter wereld, met 18,5% tot 1.457 dollar (1.250 euro) per ton. Daardoor komen heel wat cacaoboeren in nog zwaardere financiële problemen en neemt de illegale kinderarbeid toe.

Tony’s Chocolonely betaalt de cacaoboeren altijd de Living Income Reference Price, die is vastgelegd op 2.200 dollar (1900 euro) per ton. Voor het komende seizoen zal de premie die de ethische chocolademaker betaalt boven op de marktprijs dus aanzienlijk stijgen.

“We roepen alle grote chocoladebedrijven op de referentieprijs voor een leefbaar inkomen te betalen, om boeren in staat te stellen een leefbaar inkomen te verdienen en ze daarmee te helpen om uit de armoede te geraken. We hopen dat consumenten van hun favoriete merken gaan eisen dat er dit jaar een eerlijke prijs voor cacao zal worden betaald”, aldus 'head of impact' Paul Schoenmakers.





Laatste nieuws