'Duo Penotti broers' krijgen dagelijkse leiding Boerinneke in handen

PUURS-SINT-AMANDS - De Italiaanse wereldproducent van cacao- en hazelnotenpastaproducten Nutkao kondigt vandaag de overname van de Belgische fabrikant Boerinneke aan. Deze overname van Boerinneke is voor Nutkao een hefboom voor Europese expansie. Het management komt in handen van de broers Daniel en Marcel Peeters, die aan het hoofd stonden van het Nederlandse merk Duo Penotti.

Boerinneke, dat al meer dan 70 jaar op de markt is en gevestigd in Puurs-Sint-Amands in de provincie Antwerpen, heeft een omzet van ongeveer 14 miljoen euro en een distributienetwerk dat sterk verankerd is in België en in heel Noord-Europa. De Belgische chocoladepastafabrikant is daarmee het tweede grootste merk van chocoladepasta's uit België, en dat zowel met het eigen merk als met de huismerken.

De integratie van Boerinneke in Nutkao betekent voor de Italiaanse producent een enorme stap voorwaarts naar Europese expansie. Dat wordt ook bewerkstelligd door het brede assortiment van de gehele Nutkao Groep en haar ruime ervaring in de sector op wereldvlak.

Europese strategie  

De overname van Boerinneke maakt deel uit van Nutkao's strategisch commercieel en productie-ontwikkelingsplan voor Europa dat specifiek gericht is op de markten van België, Nederland, Frankrijk en Duitsland.

"Boerinneke is een strategische overname voor de Nutkao Groep, dat zo haar groei in Europa consolideert. Boerinneke heeft een belangrijke positie op de Belgische markt, die erkend wordt voor de kwaliteit en het meesterschap in het chocoladeproductieproces. In lijn met de strategie van de Groep past Boerinneke in de visie om steeds meer producten en diensten te specialiseren, met respect voor de waarden van elke lokale onderneming. Met België, Italië, Ghana en de Verenigde Staten, richt de Groep zich momenteel op de uitgebreidheid en integratie van de toeleveringsketen die het unieke karakter en de geschiedenis van elke plaats waar wij zaken doen, vastlegt en behoudt. Met deze overname heeft de Groep nieuwe vaardigheden en een industrieel platform toegevoegd dat nog dichter bij de referentiemarkten en de behoeften van consumenten en industriële klanten staat", aldus Federico Fulgoni, CEO van Nutkao.

Management in handen van broers Peeters

De dagelijkse aansturing van Boerinneke zal gebeuren door de broers Daniel Peeters, Sales Director Retail Europe bij Nutkao, en Marcel Peeters, Director of Industry and Food Service Development in Europa. Beiden hebben ruime ervaring in de sector en stonden aan het hoofd van het Nederlandse iconische hazelnootpastamerk Duo Penotti. De broers zorgen voor een nieuwe bedrijfsstructuur die de dialoog en de relaties met de lokale markten versterkt.

"We zijn verheugd door de acquisitie van Boerinneke door Nutkao. Hiermee nemen we een grote sprong voorwaarts in de industrie. De positieve ontwikkelingen van Boerinneke spraken ons enorm aan vanwege hun flexibiliteit en specialisme, wat voor een grote additionele waarde voor ons productassortiment zorgt. Met ons netwerk, ervaring en marktkennis voegen we onze expertise samen om Nutkao verder op de kaart te zetten in Europa. Dit zal uiteindelijk onze klanten in België en ver daarbuiten ten goede komen”, aldus Daniel Peeters, Sales Director Retail Europe bij Nutkao.

 

Bron: Nutkao

Foto: Daniel en Marcel Peeters





Laatste nieuws