Gaan Carrefour en Auchan fuseren?

PARIJS - Carrefour zou naarstig op zoek zijn naar nieuwe samenwerkingspartners. Topman Alexandre Bompard zou verschillende scenario’s bestuderen, inclusief een fusie met concurrent Auchan. Samen zouden de bedrijven marktleider worden.

Nadat een fusie met het Canadese Couche-tard niet door ging is Bompard, de CEO van de Carrefour-groep, op zoek naar andere fusiepartners. De Carrefour-CEO vindt de Franse retailmarkt te gefragmenteerd en meent dat consolidatie noodzakelijk is om slagkracht te krijgen. In 2018 zou hij daarom ook al gesprekken gevoerd hebben met sectorgenoot Groupe Casino, aldus Le Monde.

Dit voorjaar zou de topman in gesprek zijn gegaan met de familie Mulliez, eigenaar van Auchan. Een fusie met Auchan zou Carrefour de nummer één op de Franse markt maken, voor huidig marktleider Leclerc.

Carrefour heeft een marktaandeel van 19% in Frankrijk, Auchan van 8,9% en Leclerc is marktleider met 21%. Of de gesprekken nog lopen, is niet duidelijk. Sommige bronnen van Le Monde beweren dat de onderhandelingen al voor de zomer zijn vastgelopen, terwijl een investeringsbankier meent dat de gesprekken nog gaande zijn. De bedrijven zelf geven geen commentaar.





Laatste nieuws