Colruyt Group geeft winstwaarschuwing

HALLE - Alhoewel de omzet dit boekjaar nog iets zal stijgen, verwacht Colruyt Group een beduidend lagere winst, door stijgende grondstoffenprijzen en toenemende prijsconcurrentie. Dat zei CEO Jef Colruyt tijdens de aandeelhoudersvergadering van het bedrijf.

Ondanks de versoepeling van de coronamaatregelen verwacht Colruyt Group nog wel een kleine omzetstijging in het lopende boekjaar. Maar Colruyt ziet ook dat de concurrentie in de markt toeneemt, zowel op het vlak van prijs als promoties. “De competitiviteit is tijdens de verlofperiode nog verder toegenomen en wij verwachten dat deze zich verder zal doorzetten in de rest van het boekjaar”, aldus de Colruyt topman. Hierdoor zal het nettoresultaat beduidend lager zijn dan vorig boekjaar.

“Concurrenten smijten met promoties. Tegelijk is er inflatie. Leveranciers verhogen hun prijzen. Dit is geen happy news. Ik weet het. We moeten dit jaar echt battelen, vechten”, aldus Colruyt tegen De Tijd.

Toch is dat voor de retailer geen reden om zijn langetermijnstrategie te wijzigen of te sleutelen aan de laagsteprijsgarantie. “De groep blijft de evoluties in klantengedrag nauwgezet opvolgen en zal, indien nodig, gepast reageren”.





Laatste nieuws