Gorillas haalt meer dan 800 miljoen euro aan groeigeld op

BERLIJN - De Duitse flitsbezorger Gorillas, die ook in Nederland en België actief is, zou in een nieuwe investeringsronde circa 854 miljoen euro opgehaald hebben. De start-up uit Berlijn was al langer op zoek naar nieuw kapitaal. Hierover bericht Bloomberg.

Volgens Bloomberg zou de Duitse maaltijdbezorger Delivery Hero circa 171 miljoen euro investeren in Gorillas. De nieuwe kapitaalronde waardeert Gorillas op circa 2,56 miljard euro.

Deze zomer onderhandelde de flitsbezorger nog met het Amerikaanse DoorDash over een investering van 350 miljoen euro. Tot een overeenkomst kwam het echter niet, omdat beide partijen het niet eens raakten over de te volgen strategie. DoorDash leidt intussen een investeringsronde in Flink, een directe concurrent van Gorillas.

Gorillas brengt de boodschappen binnen 10 minuten aan huis of op kantoor met elektrische fietsen. Dat doet de Berlijnse start-up vanuit lokale magazijnen of ‘dark stores’, waar een assortiment van circa 1.500 producten beschikbaar is, van verse groenten en fruit tot snacks en dranken.





Laatste nieuws