Iglo eigenaar stapt in markt van laboratorium vis
bron: FoodPro Network Belgium
LONDON - Nomad Foods, eigenaar van onder andere Iglo en Findus, gaat samenwerken met het Amerikaanse BlueNalu om in een laboratorium visproducten te ontwikkelen op basis van celcultuur.
Europa's grootste diepvriesgroep vertelt aan Reuters over plannen om producten op basis van laboratorium vis te commercialiseren om zo te helpen voldoen aan de stijgende vraag en tegelijk toch de wereldwijde visvoorraden op lange termijn te behouden.
Nomad Foods en BlueNalu zullen zich samen gaan bezighouden met marktonderzoek en consumenteninzichten. Bovendien willen ze nagaan wat nodig is om de goedkeuring van regelgevende instanties te verkrijgen en nieuwe mogelijkheden voor de Europese markten verkennen.
Europa is de grootste visimporteur ter wereld. Volgens het Blue Economy Report van de EU consumeren burgers in Europa meer dan drie keer zoveel als ze produceren. "Het belang van duurzaamheid is nog nooit zo duidelijk geweest, en de rol van technologie in het vervullen van deze behoeften wordt steeds groter”, aldus Stefan Descheemaeker, CEO van Nomad Foods.
Bron: Reuters
Laatste nieuws
-
24 apr Heineken zag bierverkoop eerste kwartaal aantrekken
-
24 apr E.Leclerc marktleider en prijsleider in Frankrijk
-
24 apr Het belang van weegartikelen voor bedrijven in de vissector
-
23 apr PepsiCo verkoopt weer meer frisdrank en chips
-
23 apr Reorganisatie bij Milcobel: 130 banen op de tocht
-
23 apr Producten van Danone, Dr. Oetker, Jacobs Douwe Egberts en Mondelez weer verkrijgbaar bij Jumbo
-
23 apr PFAS en voeding: een informatief webinar
-
23 apr Cadbury is grootste voedingsmerk in Verenigd Koninkrijk
-
22 apr Omzet en winst van Lactalis namen toe in 2023
-
22 apr Franse supermarkten moeten klanten informeren over krimpflatie
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan