Carrefour komt met eigen flitsbezorgdienst

PARIJS - Een aantal dagen nadat bekend werd dat Carrefour een minderheidsbelang heeft genomen in de Franse start-up Cajoo, kondigt de supermarktketen de lancering aan van een eigen flitsbezorgdienst in Frankrijk.

De Franse supermarktketen zou willen starten met een duizendtal producten die binnen het kwartier bezorgd kunnen worden. Er is nog wel wat onduidelijkheid. Zo is er nog geen officiële lanceringsdatum bekend en ook over de naam van de nieuwe dienst is men het nog niet eens.

De naam Carrouf draagt de voorkeur van de Franse retailer, maar via een enquête kunnen ook de klanten hun stem laten horen. Daardoor maken de alternatieven Carrefour Now en Carrefour Sprint ook nog steeds een kans. Die laatste naam wordt overigens al een jaar in Polen gebruikt, voor leveringen in maximaal drie uur.

Eerder deze maand kondigde Carrefour aan dat het een belang had genomen in de Franse flitskoerier Cajoo. Concurrent Auchan test al een tijdje een vergelijkbare bezorgdienst in Bordeaux. De grote foodretailers vrezen wellicht marktaandeel te verliezen aan de ultrasnelle bezorgdiensten.

In Frankrijk zijn er intussen een tiental flitskoeriers actief, waaronder Gorillas, Flink en Getir.



 

Foto: Carrefour



Laatste nieuws