Strijd om Morrisons barst los

LONDEN - Het ziet ernaar uit dat de voortdurende overnamestrijd tussen twee Amerikaanse investeerders om het Britse supermarktconcern Morrisons uiteindelijk beslist zal worden via een zelden gebruikt veilingproces.

Morrisons verklaarde deze week dat het in gesprek was met Clayton, Dubilier & Rice (CD&R), Fortress Investment Group en de Britse overnameregulator over het opzetten van een veiling om zijn toekomst te regelen.

Vorige maand stemde Morrisons in met een bod van circa 8,2 miljard euro van CD&R, waarbij het zijn eerdere aanbeveling van een lager bod van een consortium onder leiding van Fortress liet vallen. Maar Fortress was nog niet klaar in deze kwestie.

Morrisons zei dat, aangezien geen van beide bieders zijn bod definitief had verklaard, het met hen beiden en de overnameregulator aan het praten was over "een ordelijk kader voor de oplossing van deze concurrerende situatie". In de praktijk komt dit waarschijnlijk neer op een veiling, aldus Reuters.

Wanneer het tot een veiling komt, zal die zeker plaatsvinden vóór de week van 18 oktober, wanneer een aandeelhoudersvergadering van Morrisons op de agenda staat. Na afloop van de veiling zouden de aandeelhouders zich kunnen uitspreken over een bod van Fortress of CD&R, afhankelijk van welk bod de raad van bestuur van Morrisons aanbeveelt. 

Naast alle overnameperikelen publiceerde Morrisons gisteren ook zijn halfjaarcijfers. Daarbij waarschuwde de Britse retailer voor sectorbrede prijsstijgingen ten gevolge van de hogere grondstof- en transportprijzen, en het acute tekort aan vrachtwagenchauffeurs.

De totale omzet van Morrisons groeide met 4% tot 9,1 miljard pond (10,6 miljard euro). Naast een sterke stijging van de online verkoop, presteerden de groothandelsactiviteiten goed. 

 

Foto: Morrisons





Laatste nieuws