Just Eat Takeaway uitgegroeid tot een van de grootste ter wereld

AMSTERDAM - Just Eat Takeaway is uitgegroeid tot een van de grootste bezorgplatforms ter wereld. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf nam eerder dit jaar het Amerikaanse Grubhub over. Het aantal door Just Eat Takeaway bezorgde maaltijden is in het eerste half jaar meer dan verdubbeld, tot ruim 235 miljoen maaltijden.

"We hebben Just Eat Takeaway en Grubhub gecombineerd tot een van de grootste bezorgplatforms ter wereld", aldus oprichter en CEO Jitse Groen van het bedrijf bij de bekendmaking van cijfers over het eerste half jaar. Het aantal bezorgde maaltijden van de nieuwe combinatie groeide met 106%.

Die cijfers laten qua aantal bezorgmaaltijden een forse groei over de hele linie zien. In Nederland werden 37% meer bestellingen bij het platform geplaatst, in aantallen waren het er 31,4 miljoen. In het Verenigd Koninkrijk, waar Just Eat zijn oorsprong heeft, groeide het aantal bestellingen met 76% tot 135 miljoen.

Het aantal bestellingen via het overgenomen Amerikaanse Grubhub, nam met 27% toe tot 134,4 miljoen. Groen zegt te verwachten dat de nieuwste overname in de tweede helft van dit jaar winstgevend wordt.

In alle landen waar Just Eat Takeaway actief is bij elkaar, kwam het aantal bestellingen uit op meer dan een half miljard, een groei van 51%. 





Laatste nieuws