Meeder Group investeert in de toekomst door keuze naar data-driven organisatie met Aptean Food & Beverage ERP

BARENDRECHT - Om toekomstige bedrijfszekerheid te garanderen staat Meeder Group aan de vooravond van een flinke professionaliseringsslag. Dit vooruitstrevende bedrijf heeft beveiliging en datagedreven sturing bovenaan het prioriteitenlijstje staan. Ondanks de druk op de organisatie die Meeder momenteel doormaakt, is er besloten toch te investeren in de toekomst en te starten met een ERP-implementatietraject. "We zijn hard geraakt door de Corona-crisis, maar toch kijken we vooruit. We hebben het lef om nu deze stap te zetten en daar zijn we best wel trots op", aldus Albert Engels, Director Operations bij Meeder Group. Na een selectietraject is de keuze gevallen op Aptean Food & Beverage ERP.

Meeder Group is een AGF-bedrijf uit Barendrecht met drie verschillende bedrijven in één distributiecentrum. Daarnaast heeft Meeder nog twee locaties in Zuid-Europa. Van oorsprong een groentewinkel, maar het bedrijf is daarna overgegaan in het beleveren van vrachtschepen en cruiseschepen, en het leveren aan de foodservice en retail. Tevens hebben ze een specialisme in luchtvrachtbelevering. De ordergrootte varieert daarmee van volle auto’s en pallets tot kilo’s in zakjes en dozen. Met allerlei verschillende belangen binnen de groep is er sprake van een complexe aansturing met stevige logistieke uitdagingen. Nu de complexiteit alsmaar toeneemt, is de huidige software hier niet meer tegen bestand.

"Sinds 2 jaar zit Meeder Group in een transitiefase, om organisatorisch zaken anders in te richten. Het optimaliseren van de supply chain wordt steeds belangrijker en datagericht te kunnen gaan sturen. Wanneer een product aan het begin van de keten direct correct wordt geregistreerd, kan het namelijk soepel door de gehele keten gaan. En om deze organisatorische transitie verder vorm te geven, was het cruciaal te gaan werken met een nieuw softwareplatform dat alle huidige en toekomstige uitdagingen van Meeder Group aankan. We streven naar een data-driven organisatie in de cloud, waarbij eenvoudig een aansluiting gemaakt kan worden naar nieuwe ontwikkelingen en andere oplossingen die beschikbaar zijn binnen het platform", voegt Olav Sonneveld toe, Eigenaar en General Manager bij Meeder Group.

"We hebben gekozen voor partner Aptean en het AGF-specifieke platform Aptean Food & Beverage ERP Foodware Edition in de cloud. De keuze voor Microsoft Dynamics stond al vast, omdat er een naadloze integratie is met andere applicaties als SharePoint en Outlook. Tevens kunnen we snel en eenvoudig koppelingen maken met andere applicaties, denk daarbij aan onze eerder ontwikkelde orderpickapp of het douanesysteem. De keuze voor Aptean is gemaakt op basis van specifieke marktkennis, de inzichten en functionaliteiten die het platform te bieden heeft en de ervaring met complexe trajecten en bijbehorende supply chain uitdagingen in de AGF", geeft Albert aan. Met het nieuwe platform kan Meeder Group straks efficiënter gaan werken door geoptimaliseerde en data gestuurde processen. Met meer ondersteuning voor hun business en vernieuwde inzichten met Aptean Business Intelligence, is het mogelijk dat de verschillende bedrijven binnen de groep elkaar gaan aanvullen.

“Met ons softwareplatform sluiten we continu aan op de laatste ontwikkelingen, waar onze klanten op kunnen meeliften. Zo maken we het ook voor Meeder mogelijk te beschikken over de nieuwste toepassingen in de markt. Met onze toonaangevende referenten hebben we bewezen AGF-bedrijven van formaat snel te kunnen implementeren op onze rijke standaard. Het implementatietraject is inmiddels gestart. Een mooie nieuwe samenwerking waar we trots op zijn", sluit Robbert de Bruijn van Aptean af.

Over Meeder Group

Al meer dan 100 jaar levert Meeder Group verse producten van de hoogste kwaliteit. Het AGF-bedrijf uit Barendrecht positioneert zich als een "all-inclusive" dienstverlener, voor wie de klant altijd centraal staat. Met de bedrijven Meeder, Meeder Iberica en Meeder Adriatico streeft het bedrijf ernaar hun positie in de cruise- en scheepvaartmarkt verder voort te zetten en te verstevigen.

Over Aptean

Aptean is een wereldwijde leverancier van bedrijfskritische software oplossingen, met onder andere een volledige focus op de voedingsmiddelenindustrie. Met de overname van Schouw Informatisering en DIN Solutions in Nederland heeft Aptean haar footprint in de Benelux verder uitgebreid.

 

Foto: Vlnr: Robbert de Bruijn (Aptean), Albert Engels (Meeder Group) en Olav Sonneveld (Meeder Group)

Bron: Schouw Informatisering from Aptean - partner FoodPro Network





Laatste nieuws