Jumbo wil wereldwijd honderden La Place-vestigingen openen

VEGHEL - Jumbo wil La Place binnen een aantal jaar uitrollen tot een wereldwijd concept met enkele honderden vestigingen, waarvan zeker honderd in Nederland. Dat zegt Jumbo-topman Frits van Eerd in gesprek met NU.nl. Jumbo nam de La Place-restaurants in 2016 over van V&D.

"We willen naar honderden la Place-vestigingen over de hele wereld, met minimaal honderd in Nederland", aldus van Eerd. Toen Jumbo La Place kocht, telde de keten ruim honderd filialen. Sindsdien werden het er alleen maar minder.

Jumbo heeft zelf nog maar een tiental La Place-vestigingen. "Het is verre van een mislukking", aldus Van Eerd. Toen de 'opvolger' van V&D, Hudson's Bay, ook uit Nederland vertrok, sloten al een aantal restaurants die in die winkels zaten. Vorig jaar trok Jumbo de stekker uit nog eens 23 vestigingen.

"La Place heeft een enorme knauw gekregen door de coronacirsis", aldus Van Eerd. "Wat wil je als je een jaar dicht moet?" Begin dit jaar werden ruim 40 filialen overgedaan aan cateraar Vermaat Groep, die de exploitatie overnam. Jumbo bleef en blijft wel eigenaar van de formule en 10 vestigingen.

Inmiddels wordt een nieuw concept uitgerold: La Place Express, meer een 'to-goconcept' voor de broodjes en sappen. Dat moet de wereld gaan veroveren als het aan topman Van Eerd ligt. "Met de nieuwe formule willen we overal zitten waar veel mensen langskomen."

Er zijn al een aantal vestigingen her en der in de wereld. "Zoals in Kopenhagen, San Francisco, New York, Parijs, Londen." Volgens van Eerd staat Nederland in het buitenland goed aangeschreven wat betreft verse producten. Daar moet het concept op meeliften.

 

Foto: Frits van Eerd, Jumbo





Laatste nieuws